Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Прокуратура у суді вимагає забезпечити належне збереження ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Станіславський”

Олешківська окружна прокуратура звернулася з позовом до суду  про визнання бездіяльності місцевої ради протиправною та зобов’язання забезпечити організацію проведення робіт із винесення меж заповідного об’єкта – ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Станіславський», та закріплення його в натурі (на місцевості).

Звернення прокурора до суду зумовлено необхідністю відновлення та захисту порушених інтересів держави, які полягають у неухильному дотриманні режиму охорони та використання вказаного об’єкта. Ландшафтний заказник загальнодержавного значення «Станіславський» загальною площею 659 га, з яких 608 га – під водою (акваторії Дніпровського лиману), створений Указом Президента України у 2002 році та має особливу природоохоронну, наукову, естетичну та пізнавальну цінність.

При цьому на суб’єкта владних повноважень, на території якого розташований заповідний об’єкт, законодавцем покладався обов’язок щодо винесення меж заповідного об’єкта та закріплення його меж в натурі. Натомість, за наявності правових підстав та відповідних необхідних повноважень, упродовж 9 років поспіль землевласником жодних заходів до винесення меж заповідного об’єкта та внесення відомостей про земельну ділянку до Державного земельного кадастру не вжито, що унеможливлює його належне зберігання, а також створює передумови для порушення режиму його використання.

Реагуючи на виявлені порушення та захищаючи інтереси держави, прокурор скерував позов зобов’язального характеру до Херсонського окружного адміністративного суду. Розгляд справи триває.

Пресслужба Херсонської обласної прокуратури

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН