Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Студенти-ахрітектори взяли участь у ІІ етапі відкритого конкурсу міської візуальної культури та сучасного мистецтва

Здобувачі вищої освіти спеціальності 191 Архітектура та містобудування факультету архітектури та будівництва Херсонського державного аграрно-економічного університету взяли участь у ІІ етапі відкритого конкурсу міської візуальної культури та сучасного мистецтва «Я-творець свого міста!», під час якого учасники, які успішно пройшли І етап, мали можливість презентувати свої роботи в Херсонському Дизайн-ліцеї.

Завданням конкурсу є виявлення кращих ідей та авторів проєктів благоустрою історичної частини міста.

Усього на конкурс було подано 40 проєктних заявок у трьох номінаціях (Я дизайнер, Я художник та Я архітектор ), з яких до ІІ етапу потрапили 23 заявки. З них: 3 – у номінації «Я дизайнер», 6 – у номінації «Я художник» та 14 – у номінації «Я архітектор».
Організатор конкурсу – міське управління культури.
Члени журі:
Павло БІЛЕЦЬКИЙ – голова Херсонської спілки дизайнерів України
Олександр КОВАЧ – голова Херсонського обласного осередку Національної спілки художників України.
Лариса КОСЕНКО – начальник управління культури Херсонської міської ради
Вадим ЯРОВИЙ – відповідальний секретар Херсонської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, доцент кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Херсонського державного університету
Андрій ЯЦЕНКО – голова громадської організації «Херсонська обласна організація Спілки економістів України».
В якості незалежних експертів – головний спеціаліст сектору Корабельного району відділу планування та забудови міста управління містобудування та архітектури департаменту містобудування та землекористування міської ради Ганна АЛЕКСЕЄВА та архітектор Андрій ЛУЦИК.
Серед здобувачів вищої освіти спеціальності 191 Архітектура та містобудування ХДАЕУ: Юрій ПЕРЕДЕРІЙ, Анастасія ГУСЬКОВА, Наталія БУХТЕЄВА.
Конструкція складається з металевих пластин, скляної огорожі та бетонно-скляної підлоги. Данний міст має на меті поєднати жилі райони через балку і забезпечити комфортний та безпечний перехід людей, які потребують особливих умов для пересування.
Основна ідея полягає в тому, що форма зупинки імітує дерево, тому її легко вписати практично в будь-яку інфраструктуру міста. Форма даху складається з трикутників, яка скомпонована між собою за принципом золотого перетину, тому вони виглядають структуровано і гармонійно.
Безумовно, такі тематичні конкурси – це чудовий старт та платформа для втілення креативних ідей покращення благоустрою міста Херсон.
Успіхів та чекаємо підведення підсумків конкурсу організаторами заходу.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН