Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині знищують території природно-заповідного та історико-культурного фондів

Про це пише у соціальних мережах депутат обласної ради Ігор Йосипенко.

Ще одним кричущим питанням, яке активно обговорювалось на засіданні Науково-технічної ради Національного природного парку «Кам’янська Січ»,- стала кримінальна діяльність Держгеокадастру в Херсонській області.

Є багато прикладів, коли управління ДЗК передає під розорення кладовища (навіть діючі), кургани, городища. В даному випадку ми розглядали презентацію одного з п’яти туристичних маршрутів Національний природний парк «Кам’янська Січ» і на фото ми побачили унікальні колодязі часів Фальц-Фейна. Один із членів науково-технічної ради звернув увагу на те, що ці місця вже розорані фермерами.

Тобто і колодязі найближчим часом можуть буди знищені, бо сама ділянка під колодязем передана в оренду фермерському господарству. Аграрії просто не звертають уваги на ці унікальні історичні пам’ятки, тому в діяльності Держгеокадастру, який передає такі унікальні об’єкти разом з земельними ділянки, вбачається наявний склад злочину. Державна інвентаризація земель та розробка і погодження документації з землеустрою здійснюється землевпорядними організаціями та органами Держгеокадастру суто формально.

Як депутат Херсонської обласної ради, планую звернуся до Держгеокадастру, Обласної інспекції по охороні пам’яток історії та культури, Національної поліції України з метою притягнення до відповідальності винних за фактом внесення неправдивих даних землевпорядниками та чиновниками обласного Держгеокадастру з метою знищення територій природно-заповідного та історико-культурних фондів.

P.S. На фото бачимо свіжо розорену балку степу, земельна ділянка під колодязем також передана в оренду. Які плани у фермера щодо цього колодязя та ділянки під та в притул до нього невідомі.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН