Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На нараді мер Херсона вирішував, що робити зі зламаними ліфтами

Понад дві години тривала нарада під керівництвом міського голови Ігоря Колихаєва, присвячена проблемам житлово-комунального господарства. Зокрема обговорювали шляхи вирішення питання з непрацюючими ліфтами, заміною вуличного освітлення, упорядкування міського благоустрою, покосу трави та умов фінансової допомоги з міського бюджету (співфінансування) ремонту майна загального користування ОСББ та ліфтового господарства в тому числі.

«На сесії депутати прийняли рішення, якого всі довго чекали – мова йде про механізм участі співвласників багатоквартирних будинків у співфінансуванні їх спільної власності. Ваше завдання: детально пояснити херсонцям, як тепер буде відбуватися цей процес, – звернувся до підлеглих міський голова. – Ліфти – власність мешканців будинку, закон передбачає, що й опікуватися станом ліфта мають саме мешканці будинку, але ми не кинемо їх напризволяще, залишивши наодинці з цією проблемою. В цьому році, згідно з програмою, ми допоможемо профінансувати капремонти в розмірі 60% від вартості, за умови, що самі мешканці зберуть відсутні 40% (в тому числі взявши кредит у банку на вигідних для них умовах). Працюйте з людьми, спілкуйтеся з ОСББ, пояснюйте, що місто не несе відповідальності за стан ліфта в багатоповерхівці», – рекомендував Колихаєв працівникам ЖКГ.

На сьогодні чинне законодавство України чітко визначає відповідального за багатоквартирний будинок. Ефективні власники спільного майна давно розуміють, що залучення коштів мешканців не тільки збільшить фінансові можливості проведення необхідних ремонтів, а й стимулюватиме господарське ставлення всіх жителів до свого загального майна. Так як належне врядування та утримання будинків – це запорука комфортного проживання всіх співвласників і збереження власного майна.

Також міський голова зазначив, що особисто контролює питання впровадження енергоефективності вуличного освітлення по програмі, яка зараз впроваджується – заміни 12 тисяч вуличних енергозберігаючих ламп на 64 вулицях Херсона.

Окремий блок питань торкнувся прибирання вулиць та покосу зелених зон.

«Я буду повторювати це стільки разів, скільки потрібно, поки суть не дійде до кожного: перше і найголовніше завдання для кожного з вас – чисте місто. Без цього ми далі нікуди не рушимо», – сказав Колихаєв.

В результаті учасники наради обговорили та затвердили план подальших робіт, отримали завдання вести в тому числі і інформаційну роботу з главами ОСББ щодо «теплих» кредитів та участі в цьому міста.

Міський голова вкотре наголосив, що не потерпить зволікань і «пробуксовувань» у вирішенні надважливих питань життєзабезпечення міста.

Сайт міської ради

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН