Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Видати літопис природи та створити нові туристичні маршрути хочуть представники Національного парку на Херсонщині

У Херсонському державному університеті відбулось друге засідання науково-технічної ради НПП «Кам’янська Січ». На засіданні затвердили ліміти вилову живих біоресурсів та вилучення рослинності для досліджень, склад бюро науково-технічної ради, обговорили туристичні маршрути та розташування метеостанції та вихід першого тому «Літопису природи» Парку.

Науково-технічна рада є дорадчим колегіальним органом, який вирішує питання наукової діяльності Національного природного парку. А саме: встановлення лімітів на вилов риби та збирання рослин, лишайників та мохоподібних для наукового дослідження. Такий проєкт вже розроблений співробітниками наукового відділу Парку. В ньому прописана кількість екземплярів, які можуть бути вилучені з природного середовища для вивчення стану та динаміки розвитку живих водних біоресурсів та флори. Такі дослідження проводитимуться на території Парку вперше.

Щодо розробки нових туристичних маршрутів та рекреаційної діяльності, то цьогоріч співробітники представили 7 нових туристичних маршрутів (4 пішохідних та автомобільних, 3 водних). Вони охоплюють не лише територію Парку, включають пам’ятки археології, історії, знайомство зі степовим розмаїттям та цікавими локаціями у близьких до Парку населених пунктах. Всі маршрути потрібно паспортизувати та промаркувати. Члени ради також наголосили на створенні інтерактивного маршруту для гостей Херсонщини, який включав би в себе найцікавіші місця.

Члени ради проголосували за створення бюро у складі 8 осіб, які зможуть приймати рішення у термінових питаннях. Також був анонсований вихід першого тому «Літопису природи» НПП «Кам’янська Січ», відкриття краєзнавчого музею Милівської територіальної громади, в якому буде представлена й історія Національного природного парку, та розташування метеорологічної станції на території «Кам’янської Січі».

«Територія Національного парку залишається цікавою для науковців. 23 травня та з 4 по 6 червня на степових ділянках працюватимуть іноземні вчені-біологи у складі експедиції ХДУ. Національний заповідник «Хортиця» вже заявив про бажання продовжити археологічні розкопки на території заповідного об’єкту», – підкреслив очільник НПП «Кам’янська Січ»
Сергій Скорик.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН