Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Відомі херсонці долучилися до флешмобу до Дня вишиванки

Сьогодні в Україні відзначають День вишиванки. Херсонці також долучилися до святкувань. Депутат обласної ради Ігор Йосипенко опублікував світлину родинну і долучився до флешмобу.

«Вишиванка — це генетичний код нації». Ці слова належать журналістці та письменниці, ініаторці свята вишиванки Лесі Воронюк. Дійсно, українська вишиванка якнайкраще ідентифікує український народ. Вона є чудовим оберегом та символом краси і здоров’я.
Вишита сорочка має дуже давню та цікаву історію. Навіть Геродот у своїх працях писав, що скіфи прикрашали свій одяг вишивкою, а проживали вони, як відомо, на території сучасної України. Вишиванка мала для наших предків сакральне значення, а особливо її орнамент та кольори. Існувало вірування, що сорочка може вплинути на долю того, хто її носить. Тож це не просто одяг. Вишиванка – це документ нашого народу, це історія кожного регіону, оберіг та символ єдності українців.
Одягнімо вишиванку! Зберігаючи і шануючи нашу культуру та історію, відроджуючи їх у своєму серці, ми прокладаємо собі шлях у майбутнє!

Цим постом я прийняв флешмоб від моїх колег Олександр Самойленко та Сергей Хлань і передаю його голові Милівської ОТГ Олег Яхниенко та керівнику Національний природний парк «Кам’янська Січ» Serhii Skoryk

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН