Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині показники сплати ПДВ майже на 56 відсотків перевищують минулорічні

За даними відділу координації та моніторингу доходів бюджету Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі у січні – квітні 2021 року суб’єкти господарювання Херсонщини сплатили до державного бюджету 768,4 млн гривень податку на додану вартість. Надходження перевищили рівень аналогічного періоду минулого року на 274,3 млн гривень, що становить майже 56 відсотків.

Такий показник – це реакція підприємців на створення прозорих, чесних та конкурентних умов ведення підприємництва. Завдяки протидії потенційним бюджетним ризикам представники бізнесу реального сектору економіки отримують більшу частину ринку. Відповідно – сплата ПДВ зростає.

Варто додати, що з метою упередження використання тіньових схем та мінімізації ПДВ, функціонує Система моніторингу критеріїв оцінки ризиків. Цей механізм в автоматичному режимі безособово зіставляє та аналізує господарські операції усіх без винятку платників, зупиняючи реєстрацію ризикових оборудок. Своєю чергою, фахівці податкового відомства відбирають ті господарські операції, які несуть завдають втрати бюджету. Водночас кожен платник має право і можливість підтвердити обґрунтованість своїх дій документально, після чого реєстрація податкових накладних відновлюється.

Пресслужба Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН