Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Значна кількість населення Херсонщини отримає якісний доступ до українського телевізійного контенту

Про це повідомляє голова Херсонської облради Олександр Самойленко:

– РНБО погодила створення загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі Multiplex MX-7, яка до кінця 2021 року має покривати не менш ніж 95% території України, включно з прикордонними регіонами.

❗️❗️ Це означає, що значна кількість населення нашої області отримає сталий якісний цифровий сигнал та доступ до національного контенту.

Це жителі населених пунктів: Херсон, Василівка, Чаплинка, Генічеськ, Скадовськ, В.Олександрівка, В.Рогачик, Н.Сірогози, Новотроїцьке та жителі прилеглих територій до тимчасово окупованого Криму!

❇️МХ-7 транслюватиме від 10 до 12 каналів. Передусім це державні телекомпанії та Суспільне мовлення.
❇️Фінансувати його будуть за рахунок кредитів на 490 млн грн на 5-7 років під державні гарантії в рамках забезпечення національної безпеки та оборони.

Крім того, у межах побудови цього Мультиплексу буде створено систему сповіщень про надзвичайні ситуації.

❗️❗️Нагадаю:
У зв’язку з відключенням аналогового мовлення та перехід на цифровий сигнал, якісне цифрове мовлення отримували не всі телеабоненти, зокрема, сигналу не було на території так званих «білих плям», а жителі населених пунктів близьких до тимчасово окупованого Криму взагалі піддавалися інформаційній пропаганді країни-агресора через проникнення російського мовлення на територію області.

Ще тоді, телеабоненти, які втратили доступ до українського контенту були вимушені отримувати мовлення через супутниковий сигнал (супутникові антени). А коли в 2019 році, 4 найбільші українські медіагрупи закодували супутниковий сигнал, взагалі утратили доступ до найпопулярніших національних каналів.

Тож жителям зазначених територій для того, щоб продовжити дивитись ці канали необхідно було купувати новий тюнер та формувати підписку з щомісячною абонплатою одному з двох офіційних провайдерів. А це немалі кошти, які далеко не всі можуть собі дозволити!
❇️Проте ці проблеми буде вирішено до кінця 2021 року створенням загальнонаціональної цифрової мережі Мультиплекс MX-7.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН