Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Тариф у громадському транспорті Миколаєва є одним із найнижчих в Україні

Як відомо, в українських містах діють власні тарифи на проїзд в громадському транспорті. Вони різняться в залежності від особливостей регіону, кількості пасажирів, що перевозиться автобусами, трамваями, тролейбусами. На цінову політику також впливає довжина маршруту, вартість обслуговування транспорту, інші економічні чинники.

Як зазначають в управлінні транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікацій Миколаївської міської ради, систематично проводиться моніторинг тарифів у галузі. Зокрема, порівнюються ціни в 22 обласних центрах, встановлені на проїзд у приватному пасажирському, комунальному автомобільному та електричному транспорті.

Результати останнього зрізу можна побачити у порівняльних таблицях. Згідно з  моніторингом    у нашому місті наразі діють одні з найнижчих тарифів. Особливо це помітно, якщо порівнювати вартість проїзду в маршрутках. Так, за цим показником ми посідаємо 20 сходинку. Менше платять лише мешканці та гості Хмельницького і Полтави.   

Результати моніторингу показали, що досить демократичною в Миколаєві є й вартість квитка на проїзд у комунальному автомобільному транспорті. За цим критерієм він також знаходиться на нижніх сходинках рейтингу.

Що ж стосується пасажирських перевезень електротранспортом, то тут наше місто перебуває посередині рейтингу.

У Миколаєві ціни на пасажирські перевезення не змінювались з 2018 року.  На відміну від інших міст України. Наприклад, у низки обласних центрів  вартість квитків було змінено на початку цього року. Крім того,  незабаром ситуація може змінитися ще в декількох  обласних центрах, які також планують підвищити тарифи (що наведено у згаданих таблицях).

Міським громадам доводиться змінювати вартість проїзду в громадському транспорті. У тому числі, через пандемію, яка відчутно погіршила ситуацію в транспортній галузі. Такий крок хоч і не в повному обсязі, але дає змогу вирівняти ситуацію та забезпечити стабільність пасажирських перевезень.

Сайт міської ради

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН