Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський виш відзначив День Європи

Про святкування розповів ректор Херсонського державного університету Олександр Співаковський.

Херсонський державний університет досить масштабно відзначає Дні Європи в Україні. Ми намагаємося долучити студентів до всього найкращого, що напрацьовано у країнах Європейського Союзу, познайомити молодь з культурою, цінностями, традиціями різних країн й тим самим заохотити імлементувати досвід у наше життя. Так, це один з елементів інтеграції в Європу. Але на цьому шляху треба все ж таки пам’ятати, що ми повинні творити нашу власну історію, історію наших дітей і онуків тут, на Херсонщині, в Україні, запозичуючи краще за кордоном!

Сьогодні в університеті пройшов день культури Німеччини, участь в якому взяли студенти всіх факультетів. Із задоволенням відвідав захід. Студентки факультету української й іноземної філології та журналістики, вбравшись у національний одяг, знайомили присутніх з колоритом та побутом Німеччини.

Була презентація традиційної кухні, культурної спадщини та видатних постатей країни, інтерактивна вікторина. Було цікаво.

Свого часу я обіймав посаду проректора з інформаційних технологій та міжнародних зв’язків. Починаючи з 1996 року університет реалізував багато цікавих міжнародних проєктів з різними країнами та університетами. Навіть сам у 2012 році проходив стажування у Східному Університеті Вашингтона (США) за Програмою підтримки адміністрування університетів, організованою Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів. Вважаю, що це дуже корисно. Добре, що багато наших студентів зараз мають можливість проходити стажування у закордонних університетах, у нас діє програма подвійних дипломів. Приємно, що діти після навчання повертаються в Україну й розвивають нашу економіку, освіту, науку.
Один з яскравих прикладів співпраці та імплементації європейського досвіду є робота з вивчення педагогічної системи німецького вченого Фрідріха Фребеля. Майже 20 років педагогічний факультет взаємодіє з Фребельсемінаром (Кассель, Німеччина).

У нас діє перший та єдиний в Україні Освітній центр Фрідріха Фребеля. Багато дошкільних навчальних закладів України працюють саме за цією педагогічною системою завдяки нашому університету. На факультеті відбуваються міжнародні конференції, науково-практичні семінари високого рівня, до яких долучаються українські та німецькі науковці.

Європейська Україна – це той шлях, який обрала наша держава, і ми, як університет, робимо все від нас залежне, щоб змотивувати молодь отримати гарну освіту, здобути необхідні навички й розбудовувати власну країну.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН