Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські студенти організували свято для тих, хто пройшов Другу світову війну

Про це на фейсбуці повідомляє ректор ХДУ Олександр Співаковський:

– Традиційно у травневі дні у Херсонському державному університеті вшановуємо тих, хто пройшов стежками Другої світової війни, хто відбудовував країну та рідну Херсонщину після руїни, до якої призвела страшна війна.

Сьогодні ми зібралися у нашому зеленому, затишному парковому містечку, щоб поспілкуватися з ветеранами праці, дітьми війни, чия доля пов’язана з Херсонським державним університетом. На жаль, з кожним роком все менше з нами безпосередніх свідків тих страшних років. У червні, дай Боже, будемо святкувати 100-річчя одного з наших найповажніших ветеранів – кандидата філологічних наук, доцента, завідувача кафедри української літератури ХДПІ, відмінника народної освіти УРСР, почесного професора ХДУ, почесного громадянина Херсона Павла Кіндратовича Параскевича. Всіх, хто з причин поважного віку та стану здоров’я не зміг прибути на захід пам’яті особисто, обов’язково привітали представники профспілкової, ветеранської організацій, факультетів. А тих, хто вже відійшов у вічність, ми згадали під час пам’ятного заходу хвилиною мовчання. Така у нас традиція, так має бути!

Щиро дякую нашим талановитим студентам та ліцеїстам за душевну концертну програму просто неба. Вони читали вірші, виконували добре відомі та сучасні пісні у супроводі хореографічних композицій. Спасибі за турботу проректорам, деканам, голові профспілкової організації співробітників ХДУ Ігорю Головченку та голові ради ветеранів університету Віктору Сокуру.

Звернув увагу, що цей захід об’єднав одночасно декілька поколінь – покоління тих, хто народився та пройшов крізь жахіття війни, у якій загинули десятки мільйонів людей. Тих, хто відбудовував країну у післявоєнні роки та створював підґрунтя для нашого майбутнього, і молоде покоління – тих, кому жити у ХХІ столітті. Сьогодні ми говоримо: «Ніколи знов!», на жаль, усвідомлюючи увесь біль, який несе війна. Бо наша країна у війні. ЇЇ жахіття відчули тисячі родин Луганської та Донецької областей, військові та їх близькі… Ми віддаємо шану молодим ветеранам – учасникам АТО на сході України, яких ми запрошуємо на пам’ятні заходи. В цьому ми теж бачимо важливість зв’язку поколінь.

Миру нашій країні, здоров’я та довгих років життя нашим ветеранам! Нехай продовжується традиція зустрічей у парковому містечку університету, де навесні красиво та гучно співають птахи. Пам’ять та повага до історії, до ветеранів важлива! Той, хто не пам’ятає минулого – не має майбутнього!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН