Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський виш влаштує дні кар’єри

Про плани університету у соціальних мережах розповів ректор ХДУ Олександр Співаковський.

Засідання ректорату розпочали із привітання декана медичного факультету Наталії Шахман із днем народження. Енергії цієї керівниці можна по-доброму позаздрити, бо вона взяла на себе відповідальність створити з нуля медичний факультет у нашому університеті, і вже зараз ми маємо зростання попиту на навчання з боку абітурієнтів.

Далі перейшли до обговорення робочих питань, бо на нас чекають складні завдання – попереду низка заходів, які вже 11-й рік поспіль проводить наш університет у межах святкування Днів Європи та Днів кар’єри ЄС, підготовка до святкової Вченої ради, присвяченої Дням науки, підготовка до Дня спорту, продовження проходження акредитацій та перші акредитації освітніх програм рівня PHD, імплементація цифрових сервісів тощо…

11 травня – старт реєстрації для бажаючих складати єдиний вступний іспит з іноземної мови (ЄВІ) та єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ) для вступу до магістратури. Для нас це важливий напрямок роботи, підготовка до якого триває з нового року.

Маємо суперновину! Херсонський державний університет першим в Україні зареєстрував абітурієнта для проходження ЄВІ! У студентки з нашого університету факультету біології, географії та екології екзаменаційний лист учасника ЄВІ № 0000001. За нашими прогнозами, реєструватися на ЄВІ мають бажання більше 700 наших студентів. Тож побажаємо усім здобувачам успіхів: наявність потужної магістратури свідчить про якість підготовки бакалаврів та є передумовою для наукових досягнень.

На порядку денному виконання нашого стратегічного плану – посилення позицій університету в освітньому просторі з урахуванням викликів сьогодення. Тож сьогодні центральною темою, яка проходила через майже усі доповіді проректорів, звучала необхідність диверсифікувати нашу діяльність. За два-три роки маємо вийти на модель 60/40, де 60% освітніх послуг – формальна освіта, а 40% – неформальна, яку ми маємо провадити через розвиток сертифікатних програм.

Перший проректор Сергій Омельчук акцентував увагу на стратегічних моментах активізації наукової роботи науково-педагогічних працівників університету, яка дозволить нашому освітньому закладу підвищити позиції у рейтингах ЗВО України. Він проаналізував питомі показники наукової та науково-технічної діяльності ХДУ у розрізі проходження університетом державної атестації у частині впровадження наукової діяльності; рейтингові показники ХДУ за науково-метричною базою даних Scopus за 2021 рік. Так, зараз університет лідирує серед закладів вищої освіти регіону, але це не означає, що ми не маємо вдосконалюватися. Вимоги до наукової діяльності університетів щорічно зростають. І це цілком логічно, якщо Україна встала на шлях створення системи якісної вищої освіти.

Проректорка з навчальної та науково-педагогічної роботи Дар’я Мальчикова презентувала ґрунтовний аналіз динаміки зміни кількості студентів і його співвідношення на навантаження науково-педагогічних працівників. Фактично ми привели у відповідність штатний розпис, виходячи із реальної ситуації. Відповідно очікуємо від викладачів активної участі у створенні цікавих та конкурентних сертифікатних програм, які можуть реально вплинути на їх майбутню зайнятість.

Очікуємо, що вже до кінця травня кожен факультет представить принаймні одну якісну сертифікатну програму.

Проректор з фінансово-господарської та науково-педагогічної роботи Максим Вінник доповів про результати засідання робочої групи з розподілу видатків державного бюджету на 2021/2022 н.р.; про стан роботи з укладання додаткових угод, переведення/поновлення та додаткові угоди про вихід з академічної відпустки.

Проректорка з інноваційної, міжнародної, інвестиційної діяльності та науково-педагогічної роботи Наталія Кушнір ознайомила присутніх з програмою проведення у ХДУ Днів кар’єри ЄС. Також проректорка доповіла про стан розробки проєкту «ХДУ 24».

Проректор з соціально-гуманітарної та науково-педагогічної роботи Сергій Кузнецов проінформував про заходи, які відбудуться в університеті з 11 по 14 травня та про результати опитування абітурієнтів щодо їх пріоритетів на здобуття вищої освіти.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН