Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині зібрали кошти на археологічну експедицію в Тягинці

На це пішло менше двох тижнів.

На Херсонщині завершилась благодійна акція на підтримку цьогорічної археологічної експедиції в Тягинці Бериславського району.

“Мінімальний бюджет, якого потребує експедиція, складає 60 тис. грн. Завдяки вашій надзвичайній підтримці зібрано 62 640 грн! Експедиції бути!” — повідомили на офіційній сторінці культурного центру Україна — Литва.

Під час благодійної акції виставили на продаж картини, зроблені художниками 10 квітня під час пленеру біля вежі Вітовта, розташованої у Веселому Каховського району. Продати ці роботи вдалося менше ніж за два тижні.

Серед тих, хто підтримав цю акцію були херсонці, кияни та громадяни Литви. Зокрема, аташе по культурі Посольства Литви в Україні Іна Кнюіренє, радниця міністра охорони довкілля та члену Сейму Литви Сімонаса Гентвіласа Реда Князевіченє, европарламентар від Литви, двічі прем’єр-міністр Литви Андрюс Кубілюс та інші.

“Дякуємо нашим художникам, які створити прекрасні роботи біля вежі Вітовта! Дякуємо людям та організаціям, які підтримали нашу акцію і зробили свій внесок! Нехай картини, які ви придбали під час благодійної акції, прикрашають ваші оселі та офіси і нагадують про нашу вдячність! Також величезна подяка двом анонімним покупцям та чотирьом фундаторам, які просто зробили свій внесок в експедицію і побажали залишитися невідомими!” — йдеться в повідомленні культурного центру Україна — Литва.

Нагадаємо, що участь у пленері біля вежі Вітовта взяли 15 художників з усієї Херсонщини. Вони створили близько 30 картин у різній техніці — як класичних, так і новаторських. Співініціатором благодійної акції став херсонський центр культурного розвитку “Тотем”.

Археологічні розкопки середньовічної фортеці поблизу Тягинки розпочались ще в 1914 році зберігачем Херсонського археологічного музею Віктором Гошкевичем. З 2016 року розкопки на ній проводить Південна середньовічна експедиція Інституту археології Національної академії наук України.

Новий день

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН