Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

З прийомними сім’ями Скадовська проводять соціально-психологічну роботу

Найкращим середовищем для виховання дітей є рідна сім’я, але якщо її доводиться замінювати прийомною сім’єю, прийомні батьки мають бути достатньо підготовленими до складних процесів соціального становлення прийомних дітей. Такі сім’ї є однією з категорій населення, які потребують постійної турботи і державних соціальних служб, і громадських організацій.

Провідною формою соціальної роботи з даними сім’ями є соціальне супроводження, тобто систематична діяльність, що спрямована на надання допомоги прийомним батькам у вирішенні проблем прийомних дітей, створення необхідних умов для оптимального функціонування прийомної сім’ї і розвитку дитини.

Прийомні батьки/батьки-вихователі мають змогу отримати підтримку спеціалістів: фахівця із соціальної роботи, який здійснює супроводження дитини та сім’ї, психолога, працівника служби у справах дітей, яка займається питаннями усиновлення та влаштування дітей до прийомних сімей; педагога, лікаря. Важливою є підтримка інших прийомних батьків, яка використовується задля обміну досвідом.

Для особи, яка супроводжує ці родини важливо з’ясувати психологічну атмосферу в ній, відношення дорослих членів сім’ї до кожної неповнолітньої дитини, а також діяти в законних інтересах та правах дітей. Соціальна робота в таких сім’ях є потрібною та складною.

Так 06 травня 2021 року прийомній матері Єгоровій О. Я. Горіною В. О. – завідувачем відділення соціальної роботи, Грецем В. Г. – фахівцем із соціальної роботи КЗ «Центр надання соціальних послуг» із залученням Козел Л. В. – в. о. начальника служби у справах дітей, Низовець О. С. – практичного психолога Благодатненського ліцею було надано комплекс соціальних послуг. Також було проведено бесіду на тему: «Особливості підліткового віку», надано рекомендації та поради, які допоможуть належним чином прийомній матері продовжити виконувати свої обов’язки.

Під соціальним супроводженням перебуває 1 дитячий будинок сімейного типу та 8 прийомних сімей, в яких виховується 23 дитини. Жодна родина не залишається без уваги та допомоги.

Чужих дітей не буває. Цю істину найкраще розуміють сім’ї, які прийняли у своє дружнє родинне коло дітей, обділених долею, зуміли їх огорнути батьківською любов’ю, подарувати радість повноцінного дитинства та стати надійною опорою. Не залишайтеся байдужими до дитячої долі та пригорніть до свого серця хоч одну дитину, яка залишилася без батьківського піклування.

За інформацією звертайтеся до КЗ «Центр надання соціальних послуг» Скадовської міської ради за адресою: м. Скадовськ, вул. Олександрівська, б. 32.

Скадовська міська громада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН