Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запоріжжі з’являться нові велодоріжки

У місті є затверджена Програма розвитку велоінфраструктури. Але депутати міськради можуть не давати кошти на її впровадження. Втім у Запоріжжі найближчим часом мають з’явитися нові велодоріжки.

Зараз завершується розробка проєктних документацій по Прибережній магістралі: від вул. Запорізької до Вознесенівського парку, а також від річки Мокра Московка та по вул. Автозаводська до перехрестя з вул. Новокузнецька в Запоріжжі.

Про це Inform.zp.ua розповіла Ганна Дворна, виконавча директорка громадської організації “Спільно HUB”.

Як розповів Ігор Сук, співзасновник ініціативної групи “Запорізький велоклуб”, технічний консультант громадської організації “Спільно HUB”, В Запоріжжі наразі є дві велодоріжки й одна велополоса, які розташовані в різних частинах міста і ніяк не пов’язані одна з одною.

Одна велодоріжка в Південному районі вздовж вулиці Новокузнецької, інша в Олександрівському, по вул. Шкільній. Велополоса розташована по вул. Тюленіна. Основна проблема полягає у тому, що вони не поєднані одна з одною. Окрім того, є значна частина питань щодо використаних там проєктних рішень, які на жаль не підвищують безпеку пересування велосипедом вздовж них, – розповів Ігор Гук.

Окрім того, у місті вирішили поєднати велополосу на вулиці Тюленіна з велодоріжкою на Південному мікрорайоні через Прибережну магістраль.

Також, планували облаштувати велодоріжку по Прибережній магістралі від вул. Глісерана до вул. Запорізька.

Будівництво цього обʼєкту мало розпочатись у 2020 році у відповідності до завдань Програми розвитку велоінфраструктури м. Запоріжжя на 2019-2021 роки, але влітку 2020 року, на сесії міської ради депутатський корпус зняв кошти з цього пункту, а оновлений склад депутатського корпусу досі не повернув кошти на будівництво велоінфраструктури у Програму на 2021 рік, – повідомила Ганна Дворна.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН