Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні підбили підсумки обласної благодійної акції «Сонечко в долонях»

Херсонським державним будинком художньої творчості проведено обласну благодійну акцію «Сонечко в долонях» (далі – акція).
До акції долучилися 1125 здобувачів освіти із 128 закладів загальної середньої освіти, 3 закладів позашкільної освіти та 3 закладів професійної (професійно-технічної) освіти Херсонської області.

Акцію проводили за напрямами: робота з людьми похилого віку, робота з дітьми-сиротами та дітьми, які позбавлені батьківського піклування, робота з дітьми з особливими потребами, надання матеріальної та шефської допомоги, благодійні концерти, ярмарки, акції.

Під час акції створено волонтерські загони:
– Бериславський район – 2 загони.
– Генічеський район – 25 волонтерських загонів та загонів милосердя.
– Каховський район – створено 46 волонтерських загонів та загонів милосердя.
– Скадовський район – 29 волонтерських загонів та загонів милосердя.
– Херсонському районі 29 волонтерських загонів та загонів милосердя.

У закладах професійної (професійно-технічної) освіти створено 3 волонтерські загони: у Державному навчальному закладі «Херсонське вище професійне училище ресторанного господарства», Державному навчальному закладі «Херсонське вище професійне комерційне училище», професійно-технічному училищі № 22 смт Велика Лепетиха.
Учнівські та педагогічні колективи закладів загальної, позашкільної та професійної (професійно-технічної) освіти активно підтримали обласну благодійну акцію «Сонечко в долонях». До благодійних заходів долучилися батьківські комітети, громадські активісти, лідери учнівського самоврядування.

Юні волонтери демонстрували власний творчий потенціал під час благодійних концертів, святкових новорічних та різдвяних заходів, театралізованих вистав для дітей з особливими потребами та ветеранів війни та праці.

Кошти, які були отримані під час проведення благодійних ярмарків в закладах освіти направлено на закупівлю необхідних речей для нужденних.
Збір художньої літератури, дитячих розмальовок, канцелярських товарів, шкільного приладдя, теплого одягу та взуття, продуктів харчування, збір коштів на лікування – ось неповний перелік прояву волонтерськими загонами турботи та милосердя для категорійних дітей різного віку.

Волонтерські загони та загони милосердя допомагали одиноким громадянам та людям похилого віку.
Прес-центри закладів освіти висвітлювали заходи акції на сторінках шкільних газет та стіннівках, у соціальних мережах.
Дякуємо всім учасникам акції!

Управління освіти і науки Херсонської обласної державної адміністрації

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН