Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

До Дня перемоги у Великих Копанях відбулася презентація документальної стрічки

Напередодні Дня пам’яті та примирення і 76-ої річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні бібліотекарі Великокопанівських сільських бібліотек провели годину пам’яті «А на моїй землі іде війна».

Захід відвідали діти війни, ветерани праці, молодь, онуки й правнуки ветерана Другої світової війни Лободи Федора Йосиповича.

Ми знову повертаємося до незабутнього травня 1945 року, аби з глибокою повагою згадати тих, хто виборов нашу свободу у страшному поєдинку з нацизмом. Під час проведення заходу бібліотекарки презентували документальну стрічку «Доля, опалена війною». Фільм розповідає про героїчне життя нашого земляка Лободу Федора Йосиповича. Федір Йосипович — колишній розвідник. Не шкодуючи своїх сил, він самовіддано боровся проти німецько-фашистських загарбників за честь і незалежність нашої Батьківщини. Під гвардійським прапором своєї дивізії він бився на рубежах Дніпра, захищав місто Ленінград, громив німців під Сталінградом, Брав участь в боях за визволення міст Новочеркаськ, Волноваха, Євпаторія, Севастополь, штурмував Перекоп, Ішунь і Кенігсберг.

На жаль, 76-у річницю цієї Перемоги ми зустрічаємо у тривожний час, коли знову доводиться відстоювати свободу та територіальну цілісність нашої держави, право самостійно вирішувати долю країни й боротися за щасливе майбутнє наших дітей. Останні роки продемонстрували всьому світу, що український народ не втратив мужності та сили й учасники АТО й ООС – гідні нащадки героїв Другої світової війни.

Великокопанівська громада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН