Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У ХДУ стартувала перша хвиля вакцинації від COVID-19

5 травня близько 100 викладачів та співробітників Херсонського державного університету отримали першу дозу вакцини від компанії AstraZeneca.

На думку ректора ХДУ Олександра Співаковського, безпечні умови освітнього процесу та роботи співробітників у період пандемії COVID-19 забезпечує цілий комплекс заходів, які діють у Херсонському державному університеті. Однак ключову роль у створенні безпечного середовища відіграє вакцинація, яка розпочалася для викладачів й співробітників нашого освітнього закладу.

Щеплення здійснювали співробітники Херсонської міської клінічної лікарні імені Є.Є.Карабелеша на базі медичного центру ХДУ.

За словами завідувачки денного стаціонару поліклініки №1 Херсонської міської клінічної лікарні імені Є.Є.Карабелеша Альони Фучко, вакцинація – єдиний бар’єр, який ми можемо поставити перед нашим організмом і коронавірусною інфекцією. Також лікарка рекомендує перед щепленням обов’язково проконсультуватися із сімейним лікарем щодо протипоказань.

Зазначимо, що після вакцинації пацієнт півгодини знаходиться під наглядом лікаря або довіреної особи. Вдруге повторити процедуру необхідно за три місяці. Тільки після цього сімейний лікар видає довідку про вакцинацію.

Серед представників ХДУ, які сьогодні отримали першу дозу вакцини, й декан факультету культури і мистецтв Микола Левченко. На його думку, вакцинація від коронавірусної інфекції дозволяє відчувати себе у безпеці і водночас убезпечити рідних, студентів та колег від захворювання та його розповсюдження. Микола Левченко зазначає, що систематично робить щеплення від грипу і, таким чином, рідко хворіє.

Пресцентр ХДУ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН