Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Екологічна інспекція Південного округу вивчатиме питання щодо засміченості земель сільгосппризначення Берислава (відео)

Земельні ділянки пенсіонерів потопають у смітті більше 10 років, розташовані вони на території Бериславської громади. Сміття розноситься з місця накопичення твердих побутових відходів які завозяться як підприємствами Берислава так і жителями громади, а це близько 25 га сільгосп земель.

Це питання було озвучено на черговій сесії Херсонської обласної ради, на якій було закцентовано ще й на тому, що пенсіонерам за ці паї ДПІ нараховує податок на прибуток. А це пов’язано ще й з соціальними виплатами, нарахування субсидій, пенсій тощо.

Депутат Херсонської обласної ради Ігор Йосипенко надав відеозвернення власників землі, закликавши колег підтримати підготовлене ним звернення депутатів Херсонської обласної ради до контролюючих органів: «Звернення депутатів Херсонської обласної ради 8-го скликання до Державної екологічної інспекції Південного округу щодо усунення наслідків засмічення твердими побутовими відходами родючих сільськогосподарських земель Бериславського району Херсонської області. Притягнути винних до відповідальності, нарахувати та компенсувати нанесені збитки власникам землі за рахунок винних осіб».

У сесійній залі знаходилися і власники земельних ділянок. Так, власниця земельного паю Лариса Глухова зазначила: «Я представниця тих 12 співвласників паїв, які делегували мене зі зверненням до депутатів Херсонської обласної ради. З приходом мера Олександра Шаповалова у місті Бериславі наші паї перетворилися на стихійне сміттєве звалище. Ніякої реакції від мера на наші звернення немає. Тому я звертаюся до депутатів обласної ради з останньою надією вирішити цю проблему і висловлюю велику подяку Ігору Йосипенку, який звернув увагу на нашу біду, піднявши це актуальне болюче питання для всіх жителів Берислава про стихійне сміттєзвалище в межах міста».

Категоричну позицію з приводу перетворення даних земель сільгосппризначення на стихійне сміттєве звалище зайняв один з депутатів Херсонської обласної ради, фермер мешканець міста Берислава, який, свого часу, відмовив Ларисі Глуховій взяти її пай в оренду по причині його засміченності, про що вона зазначила в сесійній залі.

Ініціатор вирішення даної проблеми депутат обласної ради Ігор Йосипенко мав на це таку відповідь: «Як колега колезі пропоную викупити ці землі у людей по ринковій ціні і ми поставимо крапку. Ми з вами розуміємо, що сьогодні не один фермер не візьме (в оренду – наша ред.)
за нормальні гроші цей смітник. Ніхто не поставить туди свій комбайн чи трактор. Я не хочу, щоб оштрафували міську раду. Я хочу, щоб людям повернули їхні збитки і навели лад у них в городі!».

Питання екології сміттєзвалища актуальне і для півдня України, тож підтримати це звернення закликав і голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко: «Давайте підтримаємо це звернення. Я хотів би, аби це питання розширили в рамках всієї області».

Депутати більшістю голосів підтримали це звернення, зважаючи на його актуальність і важливість.

Матеріал підготувала Марина Азізова

 

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН