Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Масові самовільні приєднання до водопровідних мереж зафіксували на Херсонщині

У квітні 2021 року в результаті обстеження водопровідних мереж в сел. Степанівка по вул. Горіховій було виявлено 5 самовільних приєднань  до міських  водопровідних  мереж, що  зафіксовано  відповідними актами.

 27-29 квітня, після попередження споживачів, фахівцями Водоканалу виконані роботи з відключення даних домоволодінь від міських водопровідних мереж шляхом розкопки екскаватором водопровідного вводу та подальшим  від’єднанням від мережі.

За фактом самовільного приєднання до мереж власникам домоволодінь нараховані  штрафні санкції.

 Відключення і повторне підключення проводиться Водоканалом за рахунок споживача. Нарахування за самовільне приєднання  до каналізаційних та водопровідних мереж у приватному секторі розраховується виходячи з витрат води за пропускною спроможністю труби водопровідного вводу, наприклад:

Ø15мм (водопостачання) – 13 858,65 грн;

Ø20мм (водопостачання) – 24 661, 84 грн;

Ø20мм (водопостачання+водовідведення) – 47 742,05 грн.

Понад 100 незаконних врізок до мереж водопостачання та водовідведення виявлено працівниками Херсонського Водоканалу протягом двох останніх років.

Водоканал і надалі буде жорстко боротись з незаконними підключеннями. Самовільники не тільки завдають шкоди економіці підприємства, крадучи воду, але ставлять під загрозу безпеку водокористування херсонців. При несанкціонованому підключенні, як правило, не проводиться дезінфекція і промивання водопровідних мереж споживача, що погіршує санітарно-епідеміологічний стан мереж. Незаконні підключення призводять до зниження тиску в міських мережах, аварійних ситуацій  з причини недотримання режимів приєднання та експлуатації ділянок мереж, внаслідок чого страждають сумлінні  споживачі.

 Водоканал попереджає: самовільне водокористування без виконання технічних  умов, без розробки проєктної документації і без укладання договору про надання послуг є порушенням вимог чинного законодавства і буде негайно припинено!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН