Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запорізькій області готуються до літнього оздоровчого сезону 2021 року в період адаптивного карантину

Як і минулого року літній оздоровчий сезон 2021 на території Запорізької області  пройде в умовах адаптивного карантину.

Кабінетом Міністрів України  21.04.2021 прийнята Постанова № 405, яка вносить зміни до постанови КМУ «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 09.12.2020 № 1236. Ці зміни продовжують дію на території України режиму надзвичайної ситуації та карантину до 30 червня 2021 року.

Враховуючи вищезазначене, суб’єктам господарювання, які надають послуги з розміщення слід бути готовими до організації і забезпечення, перш за все санітарного та епідемічного благополуччя населення та відпочиваючих, в залежності від рівня епідемічної небезпеки (зелений, жовтий, помаранчевий, червоний), який встановлений на певній адміністративній території.

Незалежно від рівнів епідемічної небезпеки, суб’єкти господарювання повинні забезпечити безумовне виконання вимог Постанови Головного державного санітарного лікаря України № 36 від 06.06.2020 року «Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних  заходів  в закладах розміщення  на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» та «Державних санітарних правил розміщення, улаштування та експлуатації оздоровчих закладів»( ДСП № 172-96).

З переліком документів, які необхідні для провадження господарської діяльності з надання послуг з розміщення, Ви можете ознайомитися на сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області.

Наголошуємо, що заклад вважається готовим до функціонування після отримання позитивного Акту приймання закладу відпочинку (оздоровлення) для дорослих, встановленого зразку (ф.316/о).

Контроль за факторами  навколишнього середовища (вода питна, вода поверхневих водойм в акваторіях пляжів, пісок пляжів) та забезпечення санітарного і епідемічного благополуччя, в період підготовки об’єкта до функціонування та в подальшому протягом літнього оздоровчого сезону, чинним законодавством покладається на суб’єкта господарювання, який надає послуги з розміщення.

Держпродспоживслужба у Запорізькій області

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН