Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

За втручання прокуратури в Долматівській та Чулаківській ОТГ створять служби у справах дітей

Органи прокуратури Херсонщини продовжують реагувати на факти бездіяльності органів місцевої влади щодо створення в об’єднаних територіальних громадах служб у справах дітей. 

Установлено, що у 2017 році створено Долматівську та Чулаківську об’єднані територіальні громади, до складу яких увійшло близько 10 населених пунктів у кожному. На їх території проживає близько 2 тисяч дітей, у тому числі діти соціально вразливих категорій – сироти, діти, які опинилися у складних життєвих обставинах, та діти, позбавлені батьківського піклування. Проте впродовж декількох років так і не було створено відповідної служби, яка виконує повноваження органів опіки та піклування, чим порушувались вимоги законодавства.

З метою усунення порушення закону прокуратурою заявлено до Херсонського окружного адміністративного суду позов про визнання протиправною бездіяльність місцевих органів Долматівської та Чулаківської об’єднаних територіальних громад щодо нестворення служб у справах дітей. 

Наразі позовні вимоги прокурора судом визнано в повному обсязі та зобов’язано утворити у складі виконавчих органів відповідні служби.

Пресслужба Херсонської обласної прокуратури

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН