Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

За позовом прокуратури приватне підприємство зобов’язали звільнити земельну ділянку біля КПВВ «Каланчак»

Південно-західним апеляційним господарським судом 14.04.2021 задоволено позовну заяву прокуратури АР Крим та міста Севастополя в інтересах держави та зобов’язано приватне підприємство усунути перешкоди в користуванні земельною ділянкою, що належить на праві власності Каланчацькій районній державній адміністрації.

Встановлено, що у лютому 2015 року між Управлінням Північно-Кримського каналу та приватним підприємством укладено договір земельного сервітуту з метою розміщення споруд, на земельній ділянці, яка належить до земель державної власності.

Вказаний договір був укладений Управлінням Північно-Кримського каналу без відома Каланчацької районної державної адміністрації та з грубим порушенням вимог чинного законодавства.

Окрім того, протиправна передача зазначеної земельної ділянки приватному підприємству перешкоджала будівництву КПВВ «Каланчак» на адміністративній межі з тимчасово окупованою територією півострова Крим.

Завдяки реагуванню прокуратури, судом зобов’язано приватне підприємство знести будівлі та споруди, незаконно розміщені вздовж траси Херсон-Сімферополь, на земельній ділянці площею 0,5 га, що прилягає до Північно-Кримського каналу та знаходиться в межах його прибережної захисної смуги.

Прокуратура АР Крим та м. Севастополя

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН