Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Запоріжжя стало пілотним регіоном в реалізації всеукраїнського освітнього проєкту “Інтерактивна книга”

В облдержадміністрації відбулася презентація проєкту за участі його керівника та співавтора ідеї Надії Грачової. До заходу також приєдналися начальниця Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Власова та в.о. директора Обласного центру патріотичного виховання молоді Дар’я Точиліна.

Автори «Інтерактивної книги» ставили за мету створити щось інноваційне, цікаве для молоді – старшокласників, які готуються до складання зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури. В результаті виник новий інтерактивний формат в сфері Edutainment (навчання + розваги), що поєднує одночасно ігрову онлайн-платформу та портативну офлайн-гру (з механічними та електронними компонентами). Також для максимального залучення гравців використовуються кінематографічні матеріали.

 – У проєкті «Інтерактивна книга» ми поєднали онлайн-квест, офлайн-гру та кіно. Ми мали на меті спростували шароварне уявлення української культури та допомогти нашим вчителям подавати матеріал про українську літературу в інноваційному форматі. До роботи над проєктом приєдналося багато викладачів, усі матеріали неодноразова перевірялися експертами Освіторії. Це лише перший крок. Далі ми плануємо масштабувати ініціативу й на інші предмети шкільної програми, – повідомила Надія Грачова.

Офлайн-складова проєкту – це стилізований під книгу квест-бокс із механічними та електронними загадками, які приховані зачиненими нішами. Доступ до них можна отримати, якщо успішно виконати завдання квесту. Грати та вивчати українську літературу можна і на самій онлайн-платфомі без використання книги. Онлайн-частина розміщена на ilearn-порталіі, де кожен із школярів може зареєструватися та абсолютно безкоштовно пройти квест.

 – Запорізька обласна державна адміністрація завжди підтримує новаторські проєкти, які допомагають нашим дітям отримувати додаткові знання. Ця ініціатива дозволить розширити горизонти сприйняття значення української літератури, культури та історії і усвідомити глибину національно-патріотичних почуттів через розуміння ідентичності. Особливо важливим цей проєкт є в умовах карантинних обмежень, коли більша частина навчання проходить дистанційно, – зазначила Наталія Власова.

Запорізька область стала першим регіоном, де презентовано проєкт «Інтерактивна книга». Центром реалізації цієї ініціативи стане Обласний центр патріотичного виховання молоді.

 – Вивчення української мови та літератури – це невід’ємні складові національно-патріотичного виховання. Тому коли ми дізналися про цей інноваційний проєкт, то відразу звернулися до організаторів із пропозицією реалізувати його на теренах нашої області, – наголосила в.о. директора Обласного центру патріотичного виховання молоді Дар’я Точиліна.

До Запорізької області передано 5 квест-боксів «Інтерактивна книга». Усього для регіонів України виготовлено 100 таких комплектів.  Також найближчим часом заплановано проведення презентації проєкту для вчителів Запорізького краю, де освітянам розкажуть як самостійно долучитися до ініціативи, зокрема, її онлайн-частини, та як отримати від обласного центру патріотичного виховання в тимчасове користування весь квест-бокс.

Запорізька ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН