Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Викладачі ХДАЕУ долучилися до розробки проєкту розвитку південного узбережжя

Метою реалізації проєкту «Південне узбережжя України: від дослідження до розвитку (Скадовськ, Генічеськ)» – це переосмислення розвитку Генічеська й Скадовська, дотичних до них територій та сформувати пропозиції альтернативних сценаріїв просторових трансформацій. Це у свою чергу, може дати поштовх до якісних екологічних, соціально-економічних і соціально-культурних змін.

До спільної роботи в якості експертів-консультантів було залучено: фахівців Херсонського державного університету; студентів та викладачів українських архітектурних ВНЗ, а саме: Херсонського державного аграрно – економічного університету, Одеської державної академії будівництва та архітектури, Харківського державного університету будівництва та архітектури, Київського національного університету будівництва та архітектури, Придніпровської державної академії будівництва та архітектури, провідних українських архітекторів-практиків.

Проєкт передбачав не тільки «роботу в полі», а й потужний освітній блок – лекції від експертів для учасників та всіх бажаючих протягом усього проєктного періоду.

Домінантним результатом проекту – ініціювання процесу створення агенцій/офісів розвитку міст Скадовська та Генічеська, які могли б стати дієвим інструментом залучення додаткового фінансування, сталого розвитку, проміжною ланкою взаємодії між містянами та органами місцевого самоврядування задля ефективної реалізації ідей та візій розвитку міст, які зароджуються у місцевій громаді.

На думку керівника проєкту Ігоря Лялюка, в рамках семінару вже почалося «проєктування» офісів міського розвитку, без яких сьогодні неможливо ефективно змінювати й малі, й великі міста на краще.
В рамках проєкту було визначено основні місцеві ресурси, потенціал, а також вади, що стримують розвиток.

Разом із фахівцями різноманітних наукових інтересів, громадою та бізнесом розроблено стратегію розвитку населеного пункту, в якому має бути комфортно і мешканцям, і відпочиваючим, яка включає культурно-історичне, соціально-економічне, екологічне, урбаністичне дослідження, розрахунки економічних ризиків, дорожню карту поетапного вирішення проблемних місць; впровадження нових функцій та умов, привабливих для інвестицій, а також для стартапів молоді, аби створити нові перспективні робочі місця та заохотити її залишатися та безпосередньо впливати на розвиток рідного міста.
Чекаємо на реалізацію запропонованих ідей!!

Пресцентр університету

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН