Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Нову сучасну бібліотеку відкрили у херсонській школі (відео)

У Херсонському навчально-виховному комплексі № 8 відбулося відкриття нового приміщення бібліотеки. Захід присвячений до Всесвітнього дня книги й авторського права.

Галина Лугова – секретар Херсонської міської ради, звернулася зі словом: “Мені дуже приємно, що сьогодні у цьому навчальному комплексі відкрито саме бібліотечний простір. Ми всі розуміємо, наскільки важливо для дітей навчатися, ходити до бібліотеки та розвивати свої читацькі здібності, тим паче, що бібліотечний простір розрахований на різні вподобання».

Створення таких умов вимагає багато старань та коштів. Звернувся зі словом та подарував бібліотеці власні книги, заслужений діяч культури України Олег Олексюк:
“Мені дуже приємно бути в бібліотечному просторі загальноосвітньої школи №8, адже це сприяє думці і наснажує на те, що саме в цій школі ми матимемо перспективне навчання дітей. Молодь, яка долучається до живого слова та книги, матиме духовний розвиток і розвиток знань. Сподіваюся, що цей храм прекрасного буде поповнюватися новими книжковими фондами, а також мультимедійними технологіями, які допоможуть дітям пізнавати нове”.
Вирішили допомогти і співзасновниці благодійної організації “Happy childhood” Олександра Книга та Ксенія Мазур , які також вважають, що потрібно робити все можливе, щоб заохотити дітей до читання книжок.

Разом із відкриттям нового приміщення бібліотеки у Херсонському навчально- виховному комплексі №8 , в учнів з’явилися нові можливості для навчання та культурного відпочинку.

Приміщення має три бібліотечні простори: великий – культурно-просвітницький і два – інформаційних.

Ірина Фокіна, директорка Херсонського навчально-виховного комплексу №8 розповідає: “Кожен рік наш заклад змінюється. В цьому році ми вирішили зробити новий бібліотечний простір для наших дітей, де вони зможуть отримувати знання. Було приємно, що ми отримали подарунки від наших гостей, друзів, тому що книга – це можливість дітей поринути у світ знань, спілкуватися з Всесвітом.”

Створення такої бібліотеки вимагало багатьох зусиль, але результат задовольнив усіх!

“І ви бачите, що наша бібліотека має три зали, де будуть проходити просвітницько- культурні і мистецькі заходи, і дві інформаційні зали за віком: для 1-4 в 5-9 класів. Тут докладено серце, душу та руки усіх працівників Херсонського навчально-виховного комплексу №8. Це приємно тому що це створено власними руками” – додає Ірина Фокіна.

Працівники бібліотеки, а захваті від нового місця роботи. Натхненні діти радіють тому, що в їхньому навчальному закладі з’явилась не просто бібліотека, а справжнє місце для відпочинку. Чудово, що з’являються нові бібліотечні простори, які заохочують дітей до читання і пізнання світу. Молоде покоління має всебічно розвиватися, адже за ними майбутнє.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН