Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

194 пенсіонера Скадовської громади отримуть соціальні послуги вдома

Турбота про людей похилого віку, ветеранів війни та праці, осіб з інвалідністю- конституційний обов’язок нашої держави. Для надання  соціальної допомоги цим громадянам, спрямованої на покращення їх життя після створення Скадовської міської територіальної громади утворено комунальний заклад «Центр надання соціальних послуг».

На теперішній час із 9327 пенсіонерів громади виявлено 2021 осіб, які отримують соціальні послуги у трьох відділеннях Центру.

Великим попитом серед населення користується відділення соціальних послуг вдома. На сьогодні 194 особам, а саме: 113 осіб у місті та 81 особа в сільській місцевості, нездатним до самообслуговування у зв’язку з частковою втратою рухової активності, згідно медичного висновку.  Соціальні робітники надають допомогу у веденні домашнього господарства, а саме: у доставці води від колонки до житлового приміщення; дров для опалення;  продуктів харчування, товарів і ліків; приготуванні їжі, прибиранні помешкань та прилеглої до будинку території; дотриманні особистої гігієни,; оплаті комунальних та інших платежів; виклику (за потреби) лікаря та влаштування до лікарні; зборі та оформленні необхідних документів для отримання  передбачених чинним законодавством  України пільг, субсидій та  інших  видів  соціальних  виплат.

Медичною сестрою, психологом, перукарем (за попереднім замовленням за телефоном 5-36-65) надаються вдома послуги з оздоровчого масажу, вимірювання артеріального тиску до і після проведеного масажу, послуги психологічної підтримки, консультацій та інформування з метою вирішення різних соціальних питань. Фахівцями із соціальної роботи Центру проводиться соціально-профілактична робота, спрямована на запобігання потраплянню у складні життєві обставини осіб/сімей, сімей з дітьми, які належать до вразливих груп населення (через похилий вік, інвалідність, малозабезпеченість, бездомність, поведінкові розлади у дітей через розлучення батьків, ухилення батьків від виконання своїх обов’язків із виховання дітей, жорстоке поводження з дітьми, насильство в сім’ї, потрапляння в ситуацію торгівлі людьми, шкода, завдана пожежею, стихійним лихом і т. ін.). Робота по вдосконаленню надання соціальних послуг триває.

Інфорацію про умови та порядок отримання соціальних послуг можна отримати за телефоном «гарячої лінії» 5-36-65.

Скадовська міська громада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН