Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Бійки, сварки та пікети: так проходила сесія Херсонської обласної ради (відео)

Відбулася V сесія Херсонської обласної ради VIII скликання, на якій обговорили ряд важливих питань для регоіну.

До початку сесії було нагороджено людей, які щодня працюють на благо Херсонщини. Серед нагороджених і освітянка, яка звернулась до депутатів щодо підтримки молоді, аби вона залишилася жити і працювати на Херсонщині.

Багато з депутатів записалися на звернення. І знов було озвучено питання про завершення будівництва мостопереходу-важливого інфраструктурного об’єкту.

Виступ депутата супровджувався пікетом інвесторів забудовника, із закликами повернути їхнє житло. Під час виступів було озвучені і неприємні речі-часті відрядження, за рахунок платників податків першого заступника голови обласної ради Єгора Устинова, по 184 виборчому округу, де він бореться за крісло нардепа. Крім політичних питань, були озвучені й інші – екологія, сміття.

Так Бериславська громада потопає у смітті, яке розноситься на гектари з місцевого сміттєполігону. Це землі 12 пайщиків-пенсіонерів, а це близько 25 гектарів залишаються не використаними, непригодними до землекористування більше десятилліття.

Ігор Йосипенко зазначив: “Ми депутати Херсонської обласної ради вимагаємо від Державної екологічної інспекції Південного округу провести перевірки земельних масивів, на яких утворені сміттєзвалища, з метою обрахування суми нанесених збитків і компенсації даних збитків землевласникам, за рахунок винних осіб; ліквідувати наслідки засмічення земельних ділянок, встановити винних та притягнути їх до відповідальності; звернутися до керівників місцевої влади, з метою долучення їх до створення комплексних схем для очистки даної території. І ми розуміємо, що сьогодні не один нормальний фермер не візьме за нормальні гроші цей смітник. Жодна нормальна людина не поставить туди свій трактор чи комбайн бо воно все поріжеться. Я не піднімав питання щодо засмічення узбіч – їх прибирають, а те що кожного року сміття потрапляє в землю під час дискування, вона стає ні на що не придатною і нікому не потрібною. Я не хочу щоб оштрафували міську раду, я хочу щоб людям повернули їхні збитки і навели порядок на їх городі.”

Депутата підтримали землекористувачі їз Берислава, які також були присутні в залі.

Олександр Самойленко закликав депутатів підтримати це звернення щодо екологічної експертизи.

Під час обговорення порядку денного у залі вже відчувалася напруга, тож депутат Олександр Співаковський закликав всіх до об’єднання.
На жаль, заклики до примирення та об’єднання не подіяли і між депутатами незабаром розгорнулася бійка, під час виступу представника ОПЗЖ Єгора Устинова.

Фракція Європейської солідарності покинула сесійну залу на знак незгоди, щодо озвученої ініціативи місцевим опоблоком-застосування санкцій до екс-президента України Петра Порошенка.

Питання на порядку денному різні: про розподіл бюджетних коштів, збереження нацпарків та їх підтримка, освіта і охорона здоров’я.

Херсонщина – в жовтій зоні, попереду Вербна неділя і Великодні свята, тож голова Херсонської обласної ради висловив сподівання, що погіршення ситуації щодо ковіду не буде.

“Вже зараз існують домовленості з представниками церков, що всі служби, будуть відбуватися з максимальним дотриманням карантину. Перед Великодніми святами ми ще раз будемо спілкуватися з представниками церков, щоб служби, по можливості, проходили на відкритому повітрі і з дотриманням дистанції. Серед керівників церкви зараз є розуміння, що службу треба вести в масках, адже дотримання карантинних обмежень – це запорука здоров’я” – зазначив Олександр Самойленко.

Депутати Хесонської обласної ради є представниками громад і повинні захищати інтереси своїх виборців. Це їх прямі обов’язки.

Детальніше у відео телестудії “Український південь”.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН