Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні на аукціон виставили завод “Судмаш”

ПАТ “Херсонський завод “Судмаш” – це один із значущих для Херсонщини об’єктів, який займається розробкою та виготовленням деталей для суден, а також конструюванням та капремонтом підйомників для комунальних служб та пожежно-рятувальних частин.

Проте сьогодні завод має борги перед кредиторами та власними працівниками. Також зараз більша частина приміщень підприємства не використовується та знаходяться в напівзруйнованому стані. Для того, аби це змінити та модернізувати підприємство, Фонд державного майна України виставив його на приватизацію.

Уже 30 квітня відбудеться онлайн-аукціон, на якому потенційним інвесторам пропонують придбати 100% державного пакета акцій підприємства. Стартова ціна становить понад 67 млн грн.

Як зазначив заступник Голови Фонду держмайна Костянтин Кошеленко, Фондом спільно з облдержадміністрацією зроблено багато підготовчої роботи, аби розкрити для потенційних інвесторів всю необхідну інформацію про цей об’єкт. “Цей об’єкт має великий потенціал, але зараз він потребує модернізації. Тому наше спільне завдання – знайти фахового інвестора, який зможе перетворити цей завод у прибутковий бізнес”, – підкреслив Костянтин Кошеленко.

Також він додав, що це не політика приватизації, яка була в 90-тих, адже відкритий та прозорий конкурс відкидає можливість так званих “інвестиційних обіцянок” від олігархів, які врешті-решт ніколи не виконувалися. Потенційний інвестор перед купівлею може ознайомитися з повним пакетом документів про завод та придбати його за ринковою вартістю.

На переконання голови облдержадміністрації Сергія Козиря, приватизація “Судмашу” має дати поштовх для його розвитку, адже інвестор зможе перетворити його в сучасний завод, який сплачуватиме податки та створюватиме нові робочі місця, що дуже важливо для Херсонської області.

“Президентка Херсонської торгово-промислової палати Вікторія Остроумова поділилася, що вони активно працюють над тим, аби залучити закордонних інвесторів, які зможуть приватизувати цей об’єкт для подальшого його розвитку. Зокрема, перед потенційним покупцем поставили такі умови придбання підприємства: – збереження основних видів діяльності протягом одного року; – протягом 6 місяців погашення заборгованостей з виплати зарплати, перед бюджетом та кредитних боргів; – недопущення звільнення працівників протягом одного року.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН