Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Громада на Херсонщині відстояла право користування землею вартістю 21 мільйон гривень

Південно-Західний апеляційний господарський суд задовольнив апеляційну скаргу Херсонської обласної прокуратури на рішення господарського суду, яким відмовлено в задоволенні позовної заяви Олешківської окружної прокуратури щодо вилучення та повернення на користь територіальної громади Ювілейної сільської ради земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 657,43 га вартістю понад 21 мнл грн.

Під час підготовки позовної заяви прокуратурою з’ясовано, що впродовж тривалого часу товариство, використовуючи землю, розташовану на території сільської ради, ухилялося від виконання зобов’язання за договором, своєчасно не сплачуючи орендну плату. Зважаючи на це, прокуратура звернулась до суду з відповідною позовною заявою.

У ході судового розгляду відповідач погасив заборгованість перед місцевим бюджетом за користування землею у сумі понад 1 млн грн.

Таким чином, за наполегливої позиції прокуратури поновлено право власності територіальної громади на землю. Суб’єкта господарювання зобов’язано повернути спірну ділянку до комунальної власності.

Пресслужба Херсонської обласної прокуратури

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН