Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

“Автоспецпром” звернеться до НАБУ та НАЗК щодо ймовірного отримання народним депутатом Бондарєвим неправомірної вигоди за розповсюдження фейків про підприємство

Колектив ТОВ “Автоспецпром” звернеться до Національного антикорупційного бюро України та Національної агенції з питань запобігання корупції щодо ймовірного отримання народним депутатом Костянтином Бондарєвим неправомірної вигоди за сприяння розповсюдженню фейків про підприємство.

Українському суспільству давно відома технологія “відбілювання” недостовірної інформації за допомогою депутатських звернень чи запитів. Формально депутат нічого не порушує – він просто викладає на бланку Верховної Ради якісь нісенітниці або відверту брехню про будь-кого. А потім публічно повідомляє про звернення до правоохоронних органів для перевірки викладеного. Після цього у ЗМІ починає з’являтися зазначена у запиті інформація з посиланням на народного депутата, ніби це – доведений факт. Характерною особливістю цієї брудної технології є те, що журналісти всупереч законодавству та Кодексу журналістської етики, не звертаються до другої сторони за коментарем. Саме так вчинили видання “Цензор” та редакція сайту “ТСН”, які розповсюдили дезінформацію про нібито розкрадання 20 мільйонів гривень при закупівлі “швидких” виробництва ТОВ “Автоспецпром”.

Так, існує ймовірність, що нардеп Бондарєв просто не вміє користуватися пошуковою системою Google і не знайшов офіційний прес-реліз компанії від 21 січня 2021 року про те, яким чином ТОВ “Автоспецпром” змогло запропонувати ДП “Медичні закупівлі України” найнижчі ціни на “швидкі”. Але ми впевнені, що хоча б один з помічників народного депутата міг звернутися до нашого підприємства та дізнатися, що ціну в 1,59 млн грн за “швидкі” типу B та 1,95 млн грн за “швидкі” типу C на базі Citroen Jumper було запропоновано завдяки спеціальній угоді з ТОВ “Пежо Сітроен Україна” та окремим домовленостям з постачальниками медичного обладнання, устаткування та комплектуючих для “швидких”.

“Наприклад, народний депутат порівнює ціни при закупівлі 8 та 104 “швидких” типу С. Загальновідомо, що на великих обсягах виробництва можна забезпечити зниження собівартості одиниці продукції. Тому наш колектив обурений маніпуляціями політика”, – зазначив заступник директора ТОВ “Автоспецпром” Кирило Коморкін.

Неможливо також не звернути увагу на той факт, що зацікавила депутата виключно діяльність провідного виробника “швидких” – ТОВ “Автоспецпром”, яке завжди пропонує медичним закладам країни найнижчі ціни на свою продукцію. Лише за два останні роки завдяки найкращим ціновим пропозиціям “Автоспецпром” держава заощадила понад 200 мільйонів бюджетних коштів. Але народний депутат ігнорує факти закупівлі “швидких” у конкурентів ТОВ “Автоспецпром” по значно вищім цінам.

Враховуючи вищевикладене, ми вважаємо, що народний депутат Костянтин Бондарєв свідомо взяв участь у кампанії з дискредитації провідного українського виробника медичного спецтранспорту. І, ймовірно, отримав за це неправомірну вигоду. А тому найближчим часом колектив звернеться до НАБУ та НАЗК з заявою про перевірку викладених фактів.

Зі свого боку ТОВ “Автоспецпром” готове до будь-яких перевірок з боку правоохоронних органів, адже діяльність підприємства є відкритою. Уся інформація про закупівлі за державні кошти, тендери, у яких бере участь компанія, вже багато років публікується на сайті Prozorro, що дозволяє всім бажаючим вивчати та аналізувати її. А отже наклепи, які дозволив собі народний депутат, є безпідставними.

Колектив ТОВ “Автоспецпром” також пропонує народному депутату спробувати довести свої слова справами. Інвестувати у створення нових виробничих потужностей, зібрати необхідних фахівців, укласти угоди з виробниками шасі, трьох тисяч різних складових, замовити та привезти в Україну попри безпрецедентне збільшення попиту через пандемію COVID-19 необхідне медичне обладнання, сплатити всі податки та запропонувати українським медичним закладам “швидкі” за цінами, які він вважає відповідними. Якщо Костянтин Бондарєв настільки впевнений у цифрах, які він назвав у своєму так званому “розслідуванні”, він легко зможе перемогти ТОВ “Автоспецпром” на тендерах та заробити мільйонні статки. Але ми знаємо: нічого цього депутат робити не буде, бо його єдина мета – виконати замовлення наших конкурентів та зашкодити репутації підприємства.

Довідково

ТОВ “Автоспецпром” розпочало свою діяльність у 2012 році й сьогодні є провідним виробником автомобілів екстреної (швидкої) допомоги у країні. Наприкінці листопада 2020 року компанія отримала сертифікат відповідності від європейського автогіганта PSA Groupe, ставши першим українським виробником “швидких”, який отримав документ такого рівня.

Наразі компанія є головним постачальником медичного автотранспорту для державних і приватних медичних установ України.

Автомобілі швидкої допомоги виробляються в типах А1, А2, В і С на шасі Citroen, Peugeot і Mercedes у повній відповідності до ДСТУ 7032, який, своєю чергою, відповідає європейському стандарту DIN EN 1789. Контроль якості продукції ведеться відповідно до міжнародних стандартів ISO 9001 та ISO 13485 (Менеджмент якості для медичних приладів).

У квітні та травні 2020 року PSA Groupe і ТОВ “Автоспецпром” разом реалізували кампанію з надання допомоги Міністерству охорони здоров’я України та регіональним медичним закладам у підтриманні належного технічного стану “швидких” брендів Peugeot і Citroen. Спільно компанії відремонтували 100 “швидких”.

Groupe PSA (Peugeot Societe Anonyme) – французька автомобілебудівна компанія. Це другий за величиною виробник автомобілів у Європі і власник таких брендів як Citroen, Peugeot, Opel, Vauxhall і DS Automobiles.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН