Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині пройшли навчання з територіальної оборони

16 квітня на Херсонщині завершилися позапланові навчання з територіальної оборони (ТРО). Про це розповіли на сторінці Херсонської обласної ради у Фейсбук.

Збори тероборони ініційовані Херсонською обласною радою спільно з Херсонською обласною державною адміністрацією та профінансовані з обласного бюджету у сумі 2,5 млн грн.
Позапланові навчання з ТРО – це реагування на загрози та виклики, перед якими зараз опинилася Україна. На перший етап навчання зібрали так зване організаційне ядро територіальної оборони Херсонської області: людей, більшість з яких раніше були на подібних зборах і мають контракт військовослужбовця-резервіста.
Протягом десяти днів вони вдосконалювали навички стрілецької, тактичної, військово-інженерної та медичної підготовки. А також відпрацьовували зв’язок і обмін інформацією між системами управління, підвищували навички щодо захисту нашої території, об’єктів, комунікацій, налагоджували взаємодію з іншими складовими сектору безпеки.
У разі виникнення прямої загрози для безпеки країни саме ці люди будуть керувати підрозділами ТРО та разом з військовими займатися організацією захисту населених пунктів на місцях.
А вже на травень плануються більш масштабні збори з великою кількістю учасників.

Відзначимо, з початку минулого року на Херсонщині впроваджується пілотний проєкт з організації тероборони. В його рамках ТРО Херсонської області взяла участь у проведенні командно-штабних навчань «Об’єднані зусилля». Також до тероборони залучаються активісти куренів та роїв Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» (Джура) та активістів обласного осередку «Пласту».

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitte

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН