Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Скадовській громаді створено дитячий будинок сімейного типу

Кожна дитина має право на виховання у родині, в якій повинен відбуватися всебічний розвиток дитячої особистості.

Але іноді проживання в сім’ї стає небезпечним для життя та здоров’я, в якій діти стають жертвами насильства або бездоглядності. Причин, які призводять до складних життєвих обставин, безліч. І тоді постає питання вилучення дитини з біологічної сім’ї та влаштування її до закладів соціального  типу.

Державна соціальна політика у сфері захисту прав дітей направлена на реформування інтернатних закладів та пошуку альтернативних форм виховання дітей, які залишились від батьківського піклування та влаштування їх до сімейних форм виховання, зокрема, однією з яких є прийомні сім’ї та дитячий будинок сімейного типу.

З метою розвитку сімейних форм виховання в Скадовській територіальній громаді, працівниками служби у справах дітей Скадовської міської ради спільно з представниками комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» проведено роботу по збору відповідних документів та влаштування дітей, які залишились без батьківського піклування до дитячого будинку сімейного типу.

Під час роботи з дітьми та матір’ю – вихователькою обстежено умови проживання родини, враховані вікові особливості малолітніх дітей, на засіданні виконавчого комітету міської ради розглянуті та прийняті рішення щодо встановлення статусу дітей та влаштування до дитячого будинку сімейного типу, збережено місце навчання та виховання дітей, між дітьми, яких влаштовано до родини та матір’ю – вихователькою встановлено дружні відносини.

Працівниками служби у справах дітей міської ради систематично проводиться інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення щодо  розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, пошуку кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, патронатні вихователі шляхом розміщення матеріалів  у засобах масової інформації.

Шановні жителі Скадовської територіальної громади! Якщо Ви бажаєте виховувати дитину або дітей, які позбавленні батьківського піклування, звертайтесь за адресою: м. Скадовськ, вул. Олександрівська, 32 (ІІІ поверх), кабінет служби у справах дітей Скадовської міської ради.

Скадовська міська громада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН