Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Міжнародний аеропорт “Херсон” реконструюватимуть в рамках “Великого будівництва”

Про це повідомив очільник Херсонської ОДА Сергій Козир.

Сьогодні зустрівся з представниками авіакомпанії Turkish Airlines та обговорив проблемні питання щодо розвитку Міжнародний аеропорт “Херсон”.

Директор представництва авіакомпанії в м. Херсон Ахмет Турсун звернув увагу на необхідність реконструкції злітно-посадкової смуги, світлосигнального обладнання відповідно до міжнародних стандартів.

✔️Вся команда Херсонської обласної державної адміністрації розуміє, що для туристичної привабливості регіону, розвитку бізнес активності, підвищення мобільності населення, потрібен розвинений сучасний аеропорт.

⏺У поточному році завершиться проєкт з оновлення світлосигнальної системи. Аеропорт матиме змогу приймати повітряні судна в нічний час та при несприятливих погодних умовах. Вже розпочато розробку проєкту з реконструкції огорожі аеропорту.

⏺Це є головною вимогою Державіаслужби та авіакомпаній щодо організації системи контролю доступу та підвищення авіаційної безпеки. В планах є оновлення радіонавігаційної та інструментальної систем посадки в аеропорту.

🔘Крім того, нещодавнім рішенням обласної ради аеродромний комплекс аеропорту передано в державну власність.

Реконструкцію летовища буде проведено в рамках національної програми Велике будівництво та державної цільової програми розвитку аеропортів.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН