Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Аварійний корпус навчального закладу планують перетворити на центр креативної економіки

Сьогодні членами робочої групи, утвореної розпорядженням голови облдержадміністрації від 02 квітня 2021 року № 211 «Про робочу групу щодо створення Центру креативної економіки» здійснено огляд учбового корпусу № 4 Херсонського державного університету із загальною площею 3334,3 м2 по вулиці Перекопській, 3. Про це розповів у соціальних мережах Микола Якименко.

Державною стратегією регіонального розвитку на 2021-2027 роки реалізовується ціль «Підвищення рівня конкурентоспроможності регіонів», в рамках якої передбачається поширення практики утворення центрів розвитку креативної економіки в містах різного масштабу та з різними соціально-економічними умовами.

Створення центрів креативної економіки дозволить підвищити інвестиційну привабливість регіону та сприятиме розвитку бізнесу у креативному секторі економіки.

Центри стимулюватимуть підвищення економічної активності в регіонах, культивуватимуть smart-підприємництво та сприятимуть зниженню безробіття та еміграції молоді. Планується, що вони включатимуть створення лабораторій, ІТ-школи, мікровиробництво, креативні простори для навчання та коворкінгу.
Слід зазначити, що в Стратегії розвитку Херсонської області на 2021-2027 роки Стратегічною ціллю 1. Місцевий економічний розвиток з урахуванням діджиталізації та інноваційно-інвестиційних процесів передбачено завдання 1.1.4. Забезпечити підтримку комерціалізації науки, розвиток креативних індустрій.

На минулому тижні відповідну пропозицію було направлено до Мінрегіону, сподіваємось, що вже найближчим часом саме в м.Херсон буде створено такий центр.

Invest in Kherson АРР “Офіс євроінтеграції” Херсонської області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН