Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Отримувачів субсидій в Бериславському районі стало менше

У першому кварталі цього року тут сплатили майже 80 млн грн усіх видів соціальної допомоги.

Кількість отримувачів субсидій в порівнянні з минулим роком у Бериславському районі зменшилась на 16%. Про це повідомила начальниця управління соціального захисту райдержадміністрації Інна Іванова.

— Якщо у І кварталі 2020 року в усіх громадах, які зараз входять до нашого району субсидії отримували 7934 домогосподарства, то в І кварталі 2021 року — 6699. Також дещо змінився контингент отримувачів: якщо рік тому пенсіонерів серед них було 75%, то тепер — 70%. Тобто, збільшилась кількість субсидій серед працюючих людей, — розповіла вона.

За словами Інни Іванової, найпоширенішою причиною для відмови у призначенні субсидій залишається відсутність офіційного працевлаштування.

— Якщо людина офіційно ніде не працює і за неї не сплачувався єдиний соціальний внесок, то таку допомогу їй не призначать, — наголосила Інна Іванова.

Після адміністративно-територіальної реформи роботи у управління соцзахисту РДА стало більше. Відтепер до його компетенції входять усі громади в нових межах Бериславського району. За виключенням колишньої Лиманецької сільради, яка увійшла до складу Дар’ївської сільської громади Херсонського району, а також Козацького і Веселого, які стали частиною Новокаховської громади Каховського району.

— Навантаження на наших співробітників збільшилось, але ми до них готові і не допустили жодного порушення термінів виплат усіх видів соціальної допомоги. Змінився й підхід до роботи управління. Всі наші громади підключені до спеціального програмного комплексу, який надає змогу пришвидшити отримання документів і нарахування потрібних виплат. Крім того, людям вже не треба їхати з усіма пакетами документів безпосередньо до нашого управління — їх вони можуть подати за місцем проживання, у своїх же громадах, — підкреслила Інна Іванова.

За інформацією управління соцзахисту РДА, у І кварталі 2021 року в Бериславському районі виплатили соціальну допомогу на загальну суму майже 80 млн грн.

Олег БАТУРІН. Новий день

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН