Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Виробляти власний кисень будуть на Херсонщині

Дефіцит кисню у нову хвилю коронавірусних заражень на Херсонщині сподіваються пом’якшень за рахунок його самостійного виробництва. Для цього бюджетним коштом уже придбали шість кисневих станцій вартістю три мільйони гривень кожна. У Бериславі й Новій Каховці їх уже підключили, у Каховці й Голій Пристані вони на стадії монтажу, в Олешках і Скадовську прибуття обладнання очікують за два тижні, каже заступник голови регіональної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Вадим Чабан.

 

— Киснева станція не завадила б також у Генічеську. Але центральна районна лікарня знаходиться у щільному оточенні житлових будинків, тож з міркувань безпеки там її розгортати не можна. Доведеться задовольнятися апаратами швидкої вентиляції легень та кисневими концентраторами, — принагідно зауважує заступник голови регіональної комісії з ТЕБ та НС Вадим Чабан.

 

Медичний кисень на Херсонщину везуть з Дніпра, Запоріжжя і навіть Сум – у нашій області його не виробляють. І це ризиковано – якщо його не вистачатиме у згаданих регіонах, тамтешнім підприємствам буде вже не до експорту. Відтак, один з заводів на Херсонщині також оформляє пакет документів для отримання ліцензії Міністерства охорони здоров’я України на виробництво медичного кисню. Якщо не буде складнощів, підприємство має отримати цю ліцензію вже до кінця квітня нинішнього року. Воно зможе постачати від двадцяти до сорока тонн кисню на місяць, задовольняючи щонайменше половину потреби лікарень краю у цьому елементі, доповнює Вадим Чабан.

Новий день

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН