Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Облдержадміністрація досі не поновила Ірину Дробиш на посаді начальника управління освіти і науки

Обласні чиновники не поспішають виконувати рішення суду.

 

Облдержадміністрація досі не виконала рішення Херсонського окружного адміністративного суду від 1 березня 2021 року за позовом ексначальниці управління освіти і науки ХОДА Ірини Дробиш.

 

Як ми повідомляли, суд визнав протизаконним і скасував розпорядження тодішнього голови ХОДА Юрія Гусєва від 22 жовтня 2020 року про її звільнення, поновив її на посаді з 29 жовтня 2020 р. і зобов’язав ХОДА виплатити їй середній заробіток за час вимушеного прогулу в розмірі майже 94 тис. грн. У частині поновлення на посаді і виплаті зарплати у межах суми стягнення за 1 місяць рішення суду мало бути виконано негайно, не очікуючи набрання ним законної сили.

 

Як розповіла “Новому дню” Ірина Дробиш, ще 2 березня окружний адмінсуд видав їй виконавчі листи, в яких помилково виконавцем судового рішення вказали управління освіти і науки ХОДА, а не саму облдержадміністрацію. Тож 26 березня суд виправив свою помилку і вніс у виконавчі листи виправлення, після чого незаконно звільнена чиновниця звернулась на початку квітня з заявою про відкриття виконавчого провадження.

 

— Я навіть подумати не могла, що особи уповноважені на виконання функцій держави можуть не виконувати рішення суду. Хоча їхнім основним завданням є забезпечувати права і свободи громадян. З таким я стикаюсь вперше у житті! Прикро, що доводиться підключати державних виконавців, адже їх втручання і відмова від добровільного виконання судового рішення — це додаткове навантаження на бюджет і витрати коштів платників податків, — прокоментувала Ірина Дробиш.

 

Нагадаємо, що на початку 2020 року вона виграла конкурс і була призначена на посаду начальника управління освіти і науки ХОДА. Але 3 вересня Ірина Дробиш подала заяву про звільнення за згодою сторін з 22 вересня. Проте її звільнили лише з 29 жовтня.

 

Херсонський окружний адміністративний суд визнав такі дії тодішнього голови ХОДА Юрія Гусєва незаконними, “оскільки вказана в його розпорядженні дата звільнення не була погоджена між працівником та роботодавцем, що свідчить про відсутність угоди сторін щодо звільнення”. До того ж, на момент свого звільнення Ірина Дробиш ще й перебувала на лікарняному.

 

Олег БАТУРІН. Новий день

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН