Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонщина отримала 6 нових автомобілів швидкої допомоги

Підрозділи КНП «Обласний територіальний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Херсонської обласної ради отримали ключі від сучасних санітарних автомобілів класу С «FIAT DUCATO».

Урочисте вручення відбулося сьогодні на головній площі міста за участі першого заступника голови – керівника виконавчого апарату облради Юрія Соболевського та голови Херсонської обласної державної адміністрації Сергія Козиря.

«Життя та здоров’я наших людей – це найбільша наша цінність, і ми докладаємо всі зусилля, щоб подібні заходи були частіше. Бо ми розуміємо, що матеріально-технічна база, яка є в наших медичних закладах, потребує негайного оновлення та модернізації. А ці сучасні автомобілі допоможуть лікарям на селі зробити медичні послуги якіснішими та доступнішими навіть у найвіддаленіших куточках області. І це лише перші кроки медичної реформи, бо здоров’я людей завжди має бути в центрі уваги влади», – відзначив Юрій Соболевський.

Для отримання автомобілів на захід були запрошенні представники наступних підрозділів:

– Білозерської станції екстреної (швидкої) медичної допомоги;
– Іванівської підстанції Генічеської станції екстреної (швидкої) медичної допомоги;
– Каховської станції екстреної (швидкої) медичної допомоги (пункт тимчасового базування в м. Таврійськ);
– Скадовської станції екстреної (швидкої) медичної допомоги;
– Чаплинської підстанції Каховської станції екстреної (швидкої) медичної допомоги.

Нові реамобілі придбано в рамках фінансування Національною службою здоров’я України за пакетом медичних гарантій надання екстреної медичної допомоги пацієнтам з підозрою або встановленим діагнозом захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19.

Вони оснащені сучасним високотехнологічним медичним обладнанням виробництва Швеції, Німеччини та США, що дозволяє надавати екстрену медичну допомогу згідно з українськими та міжнародними стандартами та протоколами.

Для надання екстреної медичної допомоги в період ліквідації наслідків епідемії COVID-19 нові санітарні автомобілі додатково оснащені сучасними пульсоксиметрами, апаратами штучної вентиляції легень з можливістю проведення капнографії, інфузаматом, медичними ношами на пневматичних моноблоках, моніторами пацієнта, дефібриляторами. Це дозволяє бригадам Е(Ш)МД надавати якісну медичну допомогу під час медичної евакуації пацієнтів з дихальною недостатністю з віддалених районів Херсонської області до профільних лікарень.

Херсонська обласна рада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН