Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одесі планують перепоховання жертв політрепресій 1937-38 років

5 квітня 2021 року, в одеській мерії відбулася робоча зустріч міського голови Геннадія Труханова з представниками Українського інституту національної пам’яті, а також спецпідприємств і громадських організацій, які займаються питаннями пошуку і перепоховання загиблих воїнів ї жертв.

Учасники зустрічі обговорили питання проведення заходів з дослідження місця масового поховання жертв політичних репресій у районі 6-го кілометра Овідіопольської дороги. Це необхідно для здійснення подальшого перепоховання жертв репресій, які були розстріляні в Одесі орієнтовно в 1937-38 роках. За різними джерелами, цифра похованих у цьому місці коливається від 5 до 20 тисяч осіб.

За результатами зустрічі буде створена комплексна робоча група, першочергові завдання якої — підняти в архівах списки загиблих у 1937-38 роках і визначити межі масового поховання.

Як зазначив Геннадій Труханов, головне завдання — зрозуміти, скільки загиблих спочиває там.
«Те, що потрібно буде зробити, — це дуже великий обсяг робіт і засобів. Однак ми повинні зберегти нашу історичну пам’ять і разом зробити все від нас залежне, щоб гідно вшанувати загиблих», — підкреслив міський голова.

Робоча нарада продовжилася на місці масового поховання.

Одеська міськрада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН