Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Навчальні катери ВМС та курсанти з Одеси відбули у катерний похід морем із заходом в іноземні порти

Сьогодні, 6 серпня, тактична група у складі трьох катерів: «Нова Каховка», «Сміла» та «Чигирин» відбула у катерний похід. У складі екіпажів близько 50 курсантів ІІ-го й V-го курсів Інституту ВМС, Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут, а також ІІ-го курсу Відділення військової підготовки Морехідного коледжу технічного флоту Національного університету «Одеська морська академія».

Похід триватиме 17 діб, протягом яких навчальні катери відвідають іноземні порти — Гельджук (Турецька Республіка), Констанца (Румунія) і Варна (Республіка Болгарія). Окрім цього, катерна група з курсантами на борту подолає не одну тисячу морських миль та пройдуть протокою Босфор, повідомляє Міністерство оборони України.

Слід підкреслити, що для більшості з них — це перший в житті навчальний вихід в море.

— Це вже другий похід у складі трьох навчальних катерів і четвертий загалом після 2014 року. Особливістю цьогорічного походу є те, що вперше спільно з курсантами-моряками у море вийдуть і курсанти Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут, які після завершення навчання поповнять лави офіцерського корпусу українських ВМС. Морська практика є дуже важливою для всіх курсантів, особливо для тих, хто навчається на спеціальності озброєння та засоби навігації, — зазначив заступник начальника Інституту ВМС капітан 1 рангу Ростислав Шаров.

За словами офіцера, курсанти під час походу мають опанувати всі вахти — рульовий, сигнальник, радіометрист тощо. Також під час переходів морем курсанти відпрацьовуватимуть різноманітні корабельні бойові навчання. Штурмани прокладатимуть курс, механіки нестимуть вахту у машинному відділені. Майбутні офіцери тренуватимуться рятувати людей, які опинилися за бортом та у боротьбі за живучість корабля, буксирування та багатьох інших навчаннях та тренуваннях. Крім того, планується проведення тренування з передачі вантажів на ходу та спільного маневрування у складі тактичної групи. При цьому майбутні офіцери працюватимуть відповідно до стандартів НАТО зокрема, застосовуватимуть керівні документи та вимоги, за якими працюють кораблі країн Північноатлантичного альянсу.
Відео: ТРС МОУ «Бриз».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН