Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Міський голова Херсона висловив принципову позицію щодо вантажівок, що руйнують дороги

Всі, хто живуть і працюють в Херсоні, мають піклуватися про місто, а головне – сплачувати податки та чесну ціну за використання міського ресурсу. З цього почав нараду стосовно перевезення вантажів та руйнування вулично-дорожньої мережі Херсона міський голова Ігор Колихаєв.

«Я поважаю бізнес кожного. Але, перш за все, я поважаю місто, в якому ми всі живемо й працюємо. Відсьогодні і довіку дороги – наша спільна проблема. Ви заробляєте з того, що до вас прямують вантажі, а Херсон з цього лише втрачає. Ця історія закінчилася. Відтепер ми з вами разом плануємо, робимо та відповідаємо за стан доріг. Настав час піклуватися про рідне місто», – сказав міський голова.

Протягом останніх років у Херсоні існує низка проблем, пов’язаних із рухом та відстоєм вантажного транспорту, особливо того, що прямує на елеватор і в порти міста: до приймальних пунктів державного підприємства (ДП) «Херсонський морський торговельний порт», публічного акціонерного товариства (ПАТ) «Херсонський комбінат хлібопродуктів», філії публічного акціонерного товариства (ПАТ) «Судноплавна компанія «Укррічфлот» «Херсонський річковий порт», приватного акціонерного товариства (ПрАТ) «Дельта-Сервіс»). Окрім пошкодження дорожнього покриття автомобільних мереж, створення шуму, створювання ускладнень з підтримування відповідного санітарного та екологічного стану в районах приймальних пунктів, вагові машини також порушують умови транспортування.

У нараді брали участь представник Південного міжрегіонального управління Укртранзбезпеки, керівник ПрАТ “Херсонський КХП”, товариств, чия діяльність пов’язана з великовантажівками. Розмова вийшла довгою, але змістовною.

Учасники бесіди погодилися з міським головою: всім потрібні нові правила і чітке їхнє виконання. Зі свого боку міський голова гарантував всебічну підтримку та захист тим, хто дотримуватиметься порядку й сприятиме розвитку Херсона. І навпаки, пообіцяв жорсткі умови співпраці для порушників правил. Домовилися зробити кошторис доріг, які треба перебудувати під рух вантажівок.

«Зараз існують технології будівництва доріг, які дозволять вантажівкам пересуватися містом без шкоди для дорожнього покриття. Так, це коштуватиме дорожче, але разом ми зможемо собі це дозволити, у виграші будуть всі», – запевнив радник міського голови, голова постійної комісії з питань конкурентоспроможності, сталого розвитку, підприємництва, транспорту, зв’язку та торгівлі Юрій Стельмашенко.

«Я хочу лише одного: виконуйте свої зобов’язання по відношенню до міста: сплачуйте податки, допомагайте Херсону розвиватися. Більше того, якщо хтось вимагає з вас гроші й заважає чесно працювати, я особисто стану на ваш захист. Тим, хто дотримується правил, місто підставить плече у будь-якій ситуації», – запевнив міський голова Ігор Колихаєв.

Наступну зустріч запланували за тиждень.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН