Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

70 тисяч із місцевого бюджету привласнив генічеський підприємець

Генічеська поліція розслідує справи у відношенні приватного підприємця щодо привласнення ним коштів місцевого бюджету, які виділялися на ремонт дитячих садочків та сільського будинку культури. Про це розповіли у поліції.

За даними слідства, упродовж року приватний підприємець уклав договори з сільськими радами Генічеського району щодо проведення ремонтів газових котелень дитячих садочків та ремонту теплотраси будинку культури. Суми, які виділялися місцевими бюджетами на ремонт, становили від 30 тисяч до 80 тисяч гривень.
Підприємець частково виконав обумовлений у договорах фронт робіт. Але в офіційні акти приймання виконаних будівельних робіт вніс відомості про роботи, які фактично не були виконані. А це призвело до завищення обсягів та вартості робіт, а також зайвої виплати грошових коштів сільськими радами із бюджету. Загалом, підприємець привласнив 70 тисяч гривень бюджетних коштів.

Нині встановлено 6 фактів його злочинної діяльності. Відкриті кримінальні провадження за ч.2,3 ст.191 «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, яке може загрожувати підприємцю, передбачає позбавлення волі на строк до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН