Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одесі розпочався сезон фонтанів (відео)

Фахівці Комунального підприємства «Сервісний центр» традиційно 1 квітня запустили перші фонтани. У цьому році до запуску вже підготовлено 9 фонтанів.

Найперше почали працювати фонтани в центрі міста: на Театральній і Соборній площах, у Міському саду, Стамбульському і Грецькому парках, Пале-Роялі, а також фонтан-пам’ятник О.С. Пушкіну, «Петя і Гаврик» і фонтан «Молодість», більше відомий як «Діти і Жабеня». Розконсервація проводиться поетапно, до кінця квітня всі одеські фонтани радуватимуть одеситів і гостей міста своєю красою і свіжістю.

Для збереження обладнання фонтанів в робочому стані на зимовий період функціональні елементи фонтанів — форсунки, мотор, насосне обладнання і т. ін. — були демонтовані і зберігалися в спеціально відведених для цього місцях на підприємстві.

Крім того, останні кілька років КП «Сервісний центр» веде практику повністю запечатувати чаші фонтану, поки що такий метод консервації застосовується тільки на двох одеських фонтанах: у Міському саду і парку Шевченка.

Під час розконсервації фонтанів фахівці виконують такі види робіт: монтаж насосного обладнання на штатні місця, встановлення форсунок, перевірку та налагодження електрообладнання, а також миття чаш фонтанів. За необхідності здійснюють ремонт чаш фонтанів.

Крім того, фахівці підприємства в зимовий період регулярно перевіряють справність вентиляційної системи фонтанів і двічі на тиждень здійснюють прибирання в чашах фонтанів і біля них.

Одеська міськрада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН