Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Нижньосірогозькій селищній територіальній громаді відкрили Центр надання соціальних послуг

Цей проєкт реалізовано виключно за кошти громади та спонсорів, що в черговий раз доводить ефективність реформи децентралізації. Адже об’єднавши свої зусилля та ресурси, громади області мають спроможність постійно покращувати якість життя населення.

Завдяки новому соціальному центру жителі Нижньосірогозької територіальної громади будуть забезпечені всебічною підтримкою та соціальним захистом. Оскільки у закладі утворено 3 відділення, які щодня надаватимуть 12 послуг для 40 осіб. Для цього створено всі умови: здійснено поточний ремонт, придбано нові меблі, техніку та облаштовано робочі місця.

Окрім цього, 22 працівники центру надаватимуть соціальні послуги самотнім жителям громади, які потребують сторонньої допомоги, а це понад 200 осіб. Тому під час відкриття Центру соціальним працівникам вручили 22 велосипеди, придбаних коштом громади.

Також центр включає й відділення надання соціальних послуг в умовах цілодобового перебування/ проживання громадян та соціально-психологічної реабілітації дітей, яке знаходиться в селі Першопокровка.

Наразі на постійній основі там проживають 10 самотніх людей похилого віку. Планується облаштувати й кімнати для тимчасового перебування дітей, вилучених з сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах та для жінок, які не мають житла або стали жертвою сімейного насильства.

Завдяки закладу роботою забезпечено одну внутрішньо переміщену особу та одного жителя громади з обмеженими фізичними можливостями. А з 1 квітня центром впроваджується ще й послуга “Соціальне таксі” для громадян, яких обслуговує установа.

Заступник голови облдержадміністрації Андрій Шибаєв, який відвідав Нижньосірогозьку ТГ з нагоди відкриття центру, зазначив: «Сьогодні вкотре переконуюсь, ми рухаємося в правильному напрямку. Разом – ми сила! Без сумнівів, тепер жителі громади матимуть надійний соціальний захист, адже працюють професіонали. Дякую кожному, хто був дотичний до створення цього центру. Окрема подяка голові тергромади, пану Дмитру Такаджи, за плідну роботу».

Під час відкриття соціального центру також жительці смт Нижні Сірогози, Валерії Бєляєвій вручено ордер на проживання у трикімнатній соціальній квартирі. На це дівчина чекала ще з 2017 року, коли була зарахована на позачерговий квартирний облік, як особа позбавлена батьківського піклування.

Херсонська ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН