Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Пішов з життя екскерівник Херсонської області Михайло Кушнеренко

Від ускладнень, спричинених коронавірусною інфекцією, помер Кушнеренко Михайло Михайлович.

З 28 липня 1997 по 7 квітня 1998 року він був головою Херсонської облдержадміністрації. Знакова постать херсонського політичного середовища.

Він був непересічною особистістю:
– український політичний і державний діяч,
– голова Херсонської обласної ради (1990 – 1994 роки),
– голова Херсонської обласної державної адміністрації (1997 – 1998 роки),
– депутат Верховної Ради УРСР 11-го скликання.
Усе своє життя присвятив розвитку агарного потенціалу Таврійського краю та місцевому самоврядуванню Херсонщини. Кушнеренко Михайло Михайлович народився у 1938 році в селі Строганівка Чаплинського району Херсонської області. У 1956 р. закінчив середню школу і працював у колгоспі імені Горького Чаплинського району.
Після закінчення Херсонського сільськогосподарського інституту був головним агрономом у радгоспі «Новомаячківський» Цюрупинського району, пізніше – головою колгоспу у тому ж районі, у 1979 році – першим секретарем Великоолександрівського райкому партії. У 80 – 90-тих роках працював на керівних посадах у державних та громадських організаціях Херсонської області.
Останнім часом Кушнеренко М.М. проводив активну громадську діяльність на посаді першого віце-президента громадської організації «Міжнародне об’єднання «Земляцтво Херсонщини», був радником голови Херсонської обласної ради з питань агропромислового розвитку на громадських засадах.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН