Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Фахівці херсонської лікарні провели тренінги щодо розуміння проблем молоді

Кабінет «Клініка, дружня до молоді» КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є.Карабелеша»   взаємодіє з іншими організаціями, які працюють в полі соціального сервісу для підлітків та молоді: молодіжними громадськими об’єднаннями, державними установами  та соціальними службами, бібліотеками, медичними та навчальними закладами. Взаємодія з партнерськими організаціями  надає багато можливостей. Це і нові підходи, ідеї та технології в проведенні інформаційних кампаній, акцій, фестивалів. Втілення ефективних сучасних технологій у роботу з молоддю, обмін методичними розробками, інформаційними матеріалами, програмами. Фахівці КДМ мають майданчик для відпрацювання навичок профілактичної роботи, а організації – партнери отримують консультації для батьків та підлітків. Партнерство надає розширення спектру послуг та більше охоплення молоді.

Відкритість до співпраці надає можливість фахівцям КДМ засвоювати досвід роботи інших організацій та транслювати свій. Особливо цінним є:

–     впровадження принципів  «дружнього підходу» до молоді на більшу територію у роботу  соціальних працівників, громадських діячів, бібліотекарів, сімейних лікарів, медичних сестер навчальних закладів;

– навчання співробітників організацій-партнерів з безпечної поведінки, основ репродуктивного здоров’я та соціально значущих захворювань.

У березні цього року працівники КДМ провели семінари – тренінги для представників партнерських організацій. Тематика заходів була спрямована на те, щоб допомогти фахівцям громадських та державних організацій  краще розуміти потреби та моделі поведінки підлітків, враховуючи психологічні особливості різного віку. На тренінгах відпрацьовувались навички встановлення ефективних відносин із підлітками на основі доброзичливості, добровільності, неосудливого ставлення та поваги. Отримані знання  допоможуть  їм посприяти тому, щоб підлітки дотримувались здорових моделей поведінки і модифікували нездорові, які створюють ризик негативного впливу на здоров’я.

Для того, щоб допомагати підліткам, дорослі самі повинні дотримуватись здорового способу життя. Тому особливу увагу під час занять було приділено темі психогігієни, профілактиці емоційного (професійного) вигоряння, навичкам стресової стійкості,  вмінню безконфліктно спілкуватись тощо.

Партнерство підсилює ефективність соціального супроводу підлітків і формує середовище, доброзичливе до підлітків, поза межами КДМ.

Запрошуємо до співпраці організації, що надають послуги підліткам та молоді.

Крамаренко Н.І., керівник КДМ

Павловська Л.О., практичний психолог

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН