Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Жителі селища Дніпровське вирішили від’єднатися від Білозерської ОТГ (відео)

Накипіло. Конфлікт у Білозерській ОТГ набирає нових обертів.

Жителі Дніпровської селищної ради настільки обурені ситуацією, яка відбувається у місцевій владі, що вирішили від’єднатися. У чому ж причина такого радикального рішення?

Місцеві стверджують – у них в селищі відбувається рейдерський захват влади та майна. Крапкою стали неправомірно прийняті рішення щодо зміни статуту агрофірми-радгоспу Білозерський та безпідставне виключення членів виконкому новообраною секретарем.

Проблема полягає ще й у тому, що механізм такої дії законодавством поки не був передбачений.

Одним із нововведень до статуту є те, що вибори директора агрофірми будуть відбуватися не з подання рішення трудового колективу, а з подання лише голови ОТГ, або виконуючого обов’язки. Таким чином секретар Олена Козачек отримує право звільняти та призначати керівника самостійно. Але працівники агрофірми та жителі Дніпровської селищної ради з таким монархічним устроєм не згодні. Більше того, в такий спосіб голова або виконувач обов’язків може і розпоряджатися майном, землями комунального підприєсмтва, яке створювало не однне покоління житеілв Діпровської селищної ради. Тобто, майбутнім населеного пункту і його власністю будуть розпоряджатися ті, хто не живе тут, а значить і немає відповідальності.

Своє звернення з нагальними питаннями та проблемами колектив агрофірми-радгоспу Білозерський подав до президента Українита Верховної Ради.

Чи прислухається влада до думки 300 громадян? Та чи стануть жителі Дніпровського першими, хто ініціював та розробив механізм виходу з об’єднаної територіальної громади? Журналісти “Українського півдня” продовжують спостерігати за ситуацією у Білозерській ОТГ.

Детальніше у відео телестудії “Український Південь”.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН