Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У центрі Херсона планують створити сучасний публічний простір

Команда учасників проєкту “Конструкція взаємодії” відвідала Херсон, аби дослідити місто та розробити на одній з локацій концепцію публічного простору. Цим місцем було обрано планетарій на вулиці Суворова, де планують створити сучасну перголу.

Результати дослідження архітекторів та ескізний проєкт “Публічний простір на Суворова” презентували у Херсонській обласній науковій бібліотеці імені Олеся Гончара.

Звертаючись до присутніх голова облдержадміністрації Сергій Козир зауважив, що реалізація цього проєкту може стати стартом реконструкції міста.

“Для нашого міста це стане черговою “родзинкою”, яка приваблюватиме туристів та жителів міста. Дійсно, цей об’єкт дуже гарний та креативний. Його реалізація дасть можливість нам пишатися центральною вулицею Херсона”, – наголосив очільник області.

Спільно з архітекторами працювали і представники Патрульної та Національної поліції. Начальник Управління патрульної поліції у Херсонській області Костянтин Дронгаль зазначив: “Поліція має дбати не лише про те, щоб припинити правопорушення, а й запобігати їм. На мою думку, якщо створити комфортні умови для життя та відпочинку, залишиться менше шансів, що у таких місцях будуть відбуватися правопорушення”.

Як розповів начальник Нацполіції у Херсонській області Олександр Прокудін, Суворова перестала сприйматися містянами, як архітектурна або історична цінність, через свою захаращеність. Тому містяни та гості Херсона не почуваються на ній комфортно та безпечно. Реалізація цього проєкту націлена це змінити!

“Ми хочемо зробити серце нашого міста, якою є вулиця Суворова, комфортним, а вже як наслідок і безпечним. Такі неповторні публічні простори створюють колорит затишного та привітного міста, яким завжди і був наш Херсон”, – підкреслив Олександр Прокудін.

Які зміни очікують на головну пішохідну вулицю і чому обрали саме це місце – розповіла кураторка дослідження Ірина Яковчук. За її словами, на перголі планують зробити зелені зони, фонтанчики з питною водою, освітленням та зоною для відпочинку.

“Під час проєктування ми відштовхувалися від тої ситуації, яка наразі спостерігається в місті, конструктивної особливості даної локації, від специфічних особливостей землі, зелених насаджень. Чималий акцент було зроблено на контексті Херсонщини: місця, факти, матеріали. Робили деякі відсилки до Херсонесу, тому деякі архітектурні рішення саме на цьому базуються. Всі ці елементи важливі, адже таким чином ми не втрачаємо індивідуальність міста, а просто розкриваємо з іншого, кращого боку”, – розповіла Ірина Яковчук.

Детальніше про проєкт можете прочитати за посиланням.

Про свій намір підтримати реалізацію цього проєкту заявили голова Херсонської міської ради Ігор Колихаєв та перший заступник голови облради – керівник виконавчого апарату Юрій Соболевський. Вони запевнили, що обласна та міська влада докладе всіх можливих зусиль, аби цей об’єкт якнайшвидше було збудовано на центральній вулиці Херсона.

Херсонська ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН