Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одесі в Єврейській лікарні готують до відкриття оновлене приймально-діагностичне відділення

У міській клінічній лікарні №1 (Єврейській лікарні) готують до відкриття сучасне приймально-діагностичне відділення, оснащене всім необхідним медичним обладнанням.

23 березня 2021 року мер Одеси Геннадій Труханов проінспектував виконання ремонтних робіт у головному хірургічному корпусі лікарні, де вперше з моменту заснування проведені такий масштабний капітальний ремонт і реконструкція.

Завдяки цьому вдалося успішно реалізувати один з найважливіших напрямків у наданні екстреної медичної допомоги та забезпечити оптимальну логістику з моменту надходження пацієнта і на всіх етапах діагностики і лікування. Як відзначають фахівці, це безпрецедентний епізод не тільки в міській охороні здоров’я Одеси, але й у масштабах всієї України, коли в історичній будівлі створено відділення ургентної допомоги такого високого рівня оснащення зі збереженням автентичних архітектурних елементів.

Маршрут пацієнта продуманий до дрібниць — відділення екстреної допомоги знаходиться в кроковій доступності з реанімаційним відділенням, оперблоком, лабораторією і потужною діагностичною базою. Це дозволяє надавати весь комплекс діагностичних, хірургічних і реанімаційних послуг без транспортування пацієнта по різних відділеннях, що особливо важливо для хворих у важкому стані.

У приймально-діагностичному відділенні встановлено новітнє медобладнання, у числі якого перший в Одесі муніципальний комп’ютерний томограф General Electric Revolution виробництва США. Особливо важливо, що для пацієнтів у важкому стані, які знаходяться на кисневій підтримці, забезпечена можливість проводити весь комплекс лікувальних і діагностичних процедур, у тому числі КТ, без відключення від життєзабезпечуючої апаратури.

акож для лікарні закуплені сучасна рентгенологічна і флюороскопічна система General Electric Opera, дихальна і стежача апаратура, операційні столи, функціональні ліжка та інше медобладнання і меблі. Підготовлено приміщення під встановлення ангіографа, поставка якого очікується в рамках державної програми «Велике будівництво».

У побудованій у 1864 році будівлі Єврейської лікарні новітні медичні технології органічно сусідять з історичною спадщиною, яка дбайливо збережена і відновлена в процесі ремонтних робіт. У хірургічному корпусі встановлений сучасний ліфт, поруч з яким реставровані мармурові сходи і чавунна балюстрада. На другому поверсі будівлі виконана реставрація меморіальної дошки з іменами благодійників, які зробили значний внесок на підтримку та розвиток Єврейської лікарні. Над входом у приймальне відділення за участю посольства Ізраїлю відновлено історичний годинник.

«Не дивлячись на непросту ситуацію з коронавірусом, яка потребувала значного фінансування, ремонтні роботи в Єврейській лікарні не зупинилися, і сьогодні ми бачимо блискучий результат. Проведено повне переобладнання і розроблена грамотна логістика при надходженні ургентного пацієнта. При цьому з дбайливим ставленням до пам’ятників архітектури ми зберегли всі історичні елементи. Сьогодні тут створені комфортні умови для роботи медичного персоналу та лікування пацієнтів з використанням передових технологій», — зазначив мер Одеси Геннадій Труханов.

Наразі завершені капітальний ремонт приймально-діагностичного відділення, облаштування навісу і під’їзної дороги до головного хірургічного корпусу з організацією кругового руху автомобілів екстреної медичної допомоги. На другому поверсі хірургічного корпусу проведено капремонт травматологічного відділення. Наразі завершуються роботи з благоустрою території та очікується поставка необхідного обладнання, після чого приймально-діагностичний блок буде відкрито і розпочне прийом пацієнтів.

Раніше в цьому будинку був проведений ремонт відділень реанімації і гінекології.
Розпочато ремонтні роботи в хірургічному корпусі МКЛ №1. Заплановано подальший поетапний ремонт всіх корпусів лікарні, а також відновлення всіх фасадів з боку вулиць Богдана Хмельницького і М’ясоїдівської. 

Одеська міська рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН